TÜRKİYE’DE WİNG TSUN

blog yazısı ekle !

TÜRKİYE’DE WİNG TSUN

Türkiye'ye wing tsun savunma sanatı 1900'lü yılların sonlarına doğru gelmiştir. Bu tarihten itibaren öğrenilmeye ve öğretilmeye başlanmıştır. Tarihe bakıldığında ülkemiz için yeni bir sanat olduğu görülmektedir. İnsanlar tam anlamıyla wing tsun sporunu bilmedikleri için ilgileri azdır.

Wing tsuna gönül veren amatör ya da profesyoneller tarafından verilen derslerde wing tsunu insanlara tanıtmak ve sevdirmeye çalışmaktadır. Günümüzde ise insanlar wing tsun savunma sanatının faydalarını ve felsefesini anladıkları için geç kaldıklarını düşüncesiy ile üzülmekteler ama büyük bir sabır içerisinde çalışıp ilerleme heyecanında oldukları için de mutlulardır.



Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Gorilbey Gym

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3036. Cadde No:56 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent mah. 3207 cad. No: 95 Yaşamkent-Ankara


Wing tsun çok çalışmayı gerektirmektedir. Ülkemizde öncelikle Ankara gibi örnek şehirler de uzman eğitmenler yardımı ile kaliteli ve donanımlı ustalar yetiştirilmektedir. Her savunma sanatında olduğu gibi wing tsuna da ülkemiz ilgi göstermektedir. Ankara kurslarına wing tsun derslerine katılmak sizin açınızdan avantajlı olacaktır. Çünkü bütün dersler birbiriyle bağlantılı olduğu için dersi ertelemeniz halinde ilerlemeniz çok zor olacaktır. Ayrıca ülkemizdeki wing tsun kurslarının bir özelliği de gelişmeleri ve değişmeleri yakından takip ediyor olmasıdır. Değişen ve gelişen şartlara göre şekillenen wing tsun hareketleri son durumuna uygun şekilde ilgililere sunulmaktadır.

Ülkemizde açılan kurslarda verilen derslerin etkili olduğu bu konuda çok başarılı ustalar yetiştirdiği adeta tescillemektedir. Türkiye de birçok yetişmiş sifular vardır. Gerekli denetlemeler ve yeterli bilgi donanıma sahip sifular ile kursların kalitesi yükseltilmektedir.

Wing tsun felsefesi aslında ülkemiz insanı için çok ihtiyacı olan, zamanla asimile olan duyguları yeniden harekete geçirip canlanmasını sağlamak için önemlidir aslında. Wing tsun felsefesine kısaca hatırlamakta fayda var; güçlülerin güçsüzleri ezmelerini engellemek, gereksiz yere güç ve şiddet kullanımını önlemektir. İnsanların stresli iş hayatından, yoğun trafikten bunalmaları halinde yıpranan duygularını, öfkelerini kontrol edemez hale gelmişlerdir. Wing tsunun ülke sınırlarımıza girmesiyle bu sorunların anahtarı wing tsun sanatıdır.

Ülkemizde ankara gibi kalabalık nüfusa sahip şehirlerde güven önemli bir unsurdur. Wing tsun ile donanmış bir insan yolda yürürken hiç olmadığı kadar rahat ve güvende hisseder kendini. Wing tsun tekniklerinin yanı sıra kişi o özgüveni de almıştır bünyesine. Diğer insanlardan kendini daha rahat ve daha mutlu hisseder.