ÜNLÜ WUSHU SPORCULARI, ÜNLÜ WUSHU USTALARI

blog yazısı ekle !

ÜNLÜ WUSHU SPORCULARI, ÜNLÜ WUSHU USTALARI

Wushu savunma sporu ve dövüş anlamlarında kullanılmaktadır. Wushu sporu doğduğu andan günümüze yaklaşık 3000 yıldan daha fazla süre geçtiği tahmin edilmektedir.

Çin dewushu sporu önemli değerler arasında kabul edildiğinden gelişmesinde ve yayılmasına da büyük önem verilmiştir. Bunun içinde açılan okullarda yetiştirilen ustalar ve sporcular ile wushunun önemi somutlaştırılmıştır. Çinin kuzey bölgesinde bulunan hebei eyaletinde cangzhou'daki geleneksel okullar en bilinen örnektir.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


  • Çini huizu Müslüman kesimden olan; chaquan tarzının ünlü ustası wang-ziping,
  • Piguaquan tarzının ünlü ustası ma -fengtu,
  • Bajiquan tarzının ünlü ustası wu -xiufeng,
  • Fanziquan tarzının ünlü ustası hao -mingjiu
  • Mizongquan tarzının ünlü ustası huo -yuanjia gibi önemli isimler wushunun temelini oluşturan ustalardır.

Wushu çalışmaları bu yöntemler ile canlandı ve Çin'deki halkın benimsemesini sağladı. Günümüzde dünyaya kısa sürde yayılan wushunun da önemli sporcular tarafından yapıldığı bilinmektedir. Wushu sadece sporcular değil aynı zamanda film yıldızlarına da yol gösterek onlarında bu alanda başarı ile ilerleyebileceğinin en güzel örneklerine rastlamaktayız. Bu isimlerin kim olduğunu merak edenlere hemen cevabı verelim;

  • Jet li
  • Bruce lee
  • Jackie chan
  • Jean claude van damme

Gibi isimlerden oluşmaktadır listemiz. Peki, bu isimler arasında bizi gururlandıracak göğsümüzü kabartacak isimler yok mu? Diye soranlara cevabımız ise çok önemli hocalardan salih avcı, emin Boztepe gibi önemli isimler türkiye'nin ismini wushu savunma sanatında dünyaya ve yurdumuzda duyuran isimler oldular. Daha sonra hüseyin dündarın başarısı ile gururumuz tekrar tekrar arttı.

Wushu savunma sporu yukarıdaki saydığımız ustalar, hocalar, sporcular ve hatta film yıldızlarının da başarıları ile günümüzde popülerliği artarak zirveye çıkmıştır. Böylece her kültürden insan wushu savunma sporunu kendine başarıya ulaşması için bir amaç olarak benimsemelidir.

Wushu savunma sanatı geçmişten günümüze kadar önemli birçok usta, hoca, sporcu yetiştirdiği kurslarda, okullarda bundan sonrası için de yetiştirmeye devam edecektir. Ülkemizdeki sporcuların kazandıkları başarılar ile ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etmeye devam edeceklerdir.

Eğer wushu savunma sanatına sizin de ilginiz varsa, bende kendimi uluslararası arena da yarışacak güce sahibim diyorsanız adres olarak Ankara wushu kurslarını önerebiliriz.