WİNG TSUN DERS FİYATLARI

blog yazısı ekle !

WİNG TSUN DERS FİYATLARI

Ankara Wing Tsun Kursu Fiyatları

Wing Tsun, Güney Çin kökenli bir dövüş sanatı türüdür. Wing Chun, Wing Tzun, Wing Tsun ve Wing Tsung olarak da telaffuz şekilleri vardır. Günümüzde sıklıkla Wing Tsun kullanılmasının sebebi ise bu dövüş sanatının günümüze uyarlanmış halini yansıtır. Asıl geleneksel hali olan Wing Chun, günümüzde çok sınırlı yerde yapılmaktadır. Bu yazımızda dövüş sporunun ülkemizdeki ve dünyadaki durumunu detaylıca inceleyeceğiz. Aynı zamanda Ankara Wing Tsun kursu fiyatları ne kadar olduğunu öğreneceğiz.

Bu yazımızda aşağıdaki konulara değineceğiz;

  1. Ankara Wing Tsun Kursu Fiyatları
  2. Wing Tsun Nedir? Nasıl Yapılır?
  3. Wing Tsun Evde Öğrenilir mi?
  4. Ankara'daki Wing Tsun Kursları Listesi, Telefon, Adres ve Fotoğraflar
  5. Wing Chun mu Wing Tsun mu?
  6. Wing Tsun Gerçekten Etkili mi?
Wing Tsun dövüş sanatı, dünya üzerinde en çok tercih edilen dövüş sanatlarından birisidir. Köken olarak 300 yıl öncesindeki Budistlere dayandığı bilinir. Günümüzde ise bu sanatın temsilcisi Yip Man isimli kişidir. Bu üstat aynı zamanda dünyanın popüler ismi Bruce Lee’nin de hocasıdır. Son yüzyılda insanların onu sevmesinde Bruce Lee’nin etkisi çok büyük şüphesiz. Peki Ankara Wing Tsun kursu fiyatları ne kadar? İşte detaylar.

Bu dövüş sanatının temel prensibinde bir saldırı anında kısa sürede etkili ve gösterişsiz teknikler sayesinde tehlikeyi bertaraf etmek yatar. Bu sanatın eğitmenleri Wing Tsun’u hayatta kalma mücadelesi olarak betimliyor. Ülkemizde de dövüş sporlarına ilgi hayli yoğun seviyede. Gerek savunma sanatlarını öğrenmek gerekse sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak için dövüş kurslarına büyük rağbet görüyor. Ankara’da da durum aynı.

Üstelik Ankara Wing Tsun kursu fiyatları da gayet makul seviyede. Grup derslerine yazılmak isteyenler için ayda 8 saatlik bir kurs ortalama 350-450 TL aralığında değişiyor.

AŞAĞIDAKİ ANKARA WING TSUN KURSLARI LİSTEMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ.


Ankara Wing Tsun kursu fiyatları bazı faktörlere göre değişkenlik gösterir. Değişkenliğe sebep olan bu faktörleri birkaç maddede belirtmek mümkün.

  • Eğitimi hangi şekilde alacağınız önemlidir. Wing Tsun kursları özel ve grup olmak üzere iki farklı yöntem ile gerçekleştiriliyor. Özel dersler her zaman için gruplara oranla daha maliyetli oluyor.
  • Kursun verileceği spor salonunun lokasyonu, fiyat belirlenmesinde etkili.
  • Eğiti verecek olan hocanın bu alandaki deneyimi de fiyatın belirlenmesinde önem taşır.
  • Kurslara katılım oranı da o kursun ücretini belirleyebilir.
Ankara Wing Tsun kursu fiyatları hakkında merak ettiklerinizi sitemiz üzerinden kısa bir inceleme ile giderebilirsiniz. Ayrıca Ankara üzerinde bu dövüş sporunun kursunu veren yerleri sizler için listeledik.

Wing Tsun Nedir? Nasıl Yapılır?

Wing Tsun, Güney Çin bölgesine ait bir dövüş sanatıdır. Temel prensibi yakın dövüş ve savunma üzerine kuruludur. Dövüş dünyasında bu sporun Shaolin manastırında doğduğu inanışı hâkim. Çünkü turna kuşu ve yılan hareketlerinden oluşan bir yapısı mevcut. Dünyaya sıçraması ve sevilmesi ise büyük usta Yip Man tarafından sağlanmıştır. Onun yetiştirdiği öğrenci olan Bruce Lee, sinema sayesinde Wing Tsun sporunun dünyada vazgeçilmez bir hale gelmesini sağladı.

Bu dövüş sporu, insan bedenindeki doğal yapının kullanılmasını sağlayan etkili hareketlere sahiptir. Gösterişli değildir. Tamamen vücut odaklıdır. Saldırılardan korunmayı ve tehlikeleri en basit şekilde alt etmeyi hedefler. Ülkemizde de Wing Tsun eğitmenleri oldukça deneyimli ve profesyonel özelliktedir. Bu da Ankara Wing Tsun kursu fiyatları belirlenmesinde büyük etkendir. Profesyonel eğitmenlerin olduğu Ankara kursları, diğerlerine oranla biraz daha yukarı olabiliyor. Ancak alınacak eğitimin kalitesini görünce bunun pek de bir önemi olmadığını fark edeceksiniz.

AŞAĞIDAKİ ANKARA WING TSUN KURSLARI LİSTEMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ.


Wing Tsun nasıl yapılır? sorusunu ise şu şekilde cevaplamak mümkün: bu dövüş sporu dört prensibi beş mesafede uygulamayla gerçekleştirilir. Öncelikle dört prensibe değinelim…

  1. Yol Boş İse İlerle: Eğer rakip ile Wing dövüşçüsü arasında bir engel yoksa, bu mesafe bir silah olarak kullanılır.
  2. Yapışık Kal: Rakip ile temas en hızlı sürede gerçekleşmeli ve bu mesafe korunmalı.
  3. Gücün Karşısında Durma: Kendisine uygulanan güce karşı durulmamalı. Bun yerine yoldan çekilerek bu kuvveti kendi lehine çevirmeli.
  4. Takip Et: Bu sporun öğretileriyle yetişen dövüşçü, rakibi geri çekilse bile takibi bırakmaz. Böylelikle ona fırsat vermemiş olur. Wing Tsun dövüş sanatında bu önemli bir öğretidir.
Yukarıda bahsettiğimiz maddeler Wing Tsun dövüş sporunun dört prensibiydi. Şimdide Bu dört prensibin beş mesafede uygulanmasını listeleyelim.

  • Wing Tsun tekme mesafesi,
  • Wing Tsun yumruk mesafesi,
  • Wing Tsun diz ve dirsek mesafesi,
  • Wing Tsun tutuş, burkuş ve atış mesafesi,
  • Son olarak da Wing Tsun yer dövüşü.

Wing Tsun Evde Öğrenilir mi?

Ankara Wing Tsun kursu fiyatları merak edildiği kadar aynı zamanda bu öğretinin evde öğrenilip öğrenilemeyeceği de ilgi görüyor. Ancak kesin olarak belirtebiliriz ki bu sporu evde öğrenmeniz mümkün değil. Çünkü iyi bir eğitmen eşliğinde bile Wing Tsun dövüş sanatını öğrenmek en az 5 yıl gibi bir süreyi kapsayacaktır. Yani evde öğrenmek çok daha fazla yılları alacaktır. Bunun da bir garantisi yoktur.

AŞAĞIDAKİ ANKARA WING TSUN KURSLARI LİSTEMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ.


Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Gorilbey Gym

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3036. Cadde No:56 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent mah. 3207 cad. No: 95 Yaşamkent-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Wing Chun mu Wing Tsun mu?

Bu dövüş sporuyla ilgili merak edilen hususlardan birisi de isminin tam olarak ne olduğudur. Sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünya genelinde bu karışıklık yaşanıyor. Öncelikle bu sporun birçok isminin bulunduğu söylemek mümkün. Zamana göre değişim gösterdikçe isimlerinde de bazı türevler ortaya çıkmış. En çok bilinen isimlerinden bazılarını şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Wing Chun
  • Wing Tsun
  • Wing Tzun
  • Wing Tsung

Wing Tsun Gerçekten Etkili mi?

Wing Tsun dövüş sporu kursları derecelere bölünmüştür. Her derecenin ise eğitim programı ayrı ayrı ele alınmıştır. Peki Wing Tsu gerçekten etkili mi? Sorunun yanıtı kesinlikle evettir. Her ne kadar gösterişsiz spormuş gibi görünse de bu sporu yaparken yüksek efor harcarsınız. Bu haliyle kalori yakımı anlamına geliyor. Wing Tsun eğitimlerine katılarak hem vücudunuzu dinç hale getirebilir hem de zihnen dinçleşebilirsiniz. Aynı zamanda yakın dövüş ve savunma konusunda da kendinizi geliştirebilirsiniz.

Ankara Wing Tsun kursu fiyatları ve daha fazlasını bu yazımızda detaylandırdık. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilir ya da sitemizi inceleyebilirsiniz.

Ankara Wing Tsun Kursu Fiyatları 2022

Wing Tsun dövüş sanatının kökleri yüzlerce yıl öncesine kadar dayanır. Ancak geçen zaman içerisinde çağa göre kendisini geliştirmeyi bilmiştir. Bu özelliği onu diğer tüm dövüş sanatlarından ayırır. Hatta günümüzde en çok sevilen dövüş sporu olmasının da bundan payı büyüktür. Ankara, Wing Tsun kursları bakımından ülkemizin merkezi konumunda. Bu ilimizin hemen her ilçesinde dövüş sporu kursu mevcut. Üstelik Ankara Wing Tsun kursu fiyatları 2022 yılında da hemen her bütçenin kolaylıkla katılabileceği özellikte.

Wing Tsun genellikle yetişkinlere uygun bir spor dalı olarak biliniyor. Ancak bu hatalı bir yaklaşım. Zira günümüzde 7’den 70’e herkes bu kurslara katılabilir ve kendini savunma sanatında geliştirebilir. Özellikle uzmanlar küçük yaşta bu kurslara çocukların yazdırılmasını öneriyor. Böylelikle gelişim sürecinde iyi ve zinde bir vücuda kavuşmaları mümkün. Ankara Wing Tsun kursu fiyatları ne kadar? sorusunu merak edenler içinse belirtmeliyiz ki, grup derslerinde aylık 350-450 TL aralığında bu sporu yapabilirsiniz. Özel derslerde haliyle fiyatlar biraz daha fazladır. Bütçenize hangi seçenek uygunsa onu tercih edebilir, bu dövüş sporunda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Wing tsun dersleri ülkemizin büyük şehirlerinde özellikle Ankara da farklı kurslarda verilmektedir. Yine kurslara göre ders sayısı değişmektedir.

Wing tsun kurslarının katılımcılar tarafından en beğenilen yanı ders saatlerini ve programları katılımcılara göre belirlenerek hazırlanmasıdır. Bu şekilde derslere katılım artırılarak verim sağlanır. Wing tsun derslerine katılımın düzenli olması hem hocaların hem de diğer sporcuların motivasyonunu artırıp wing tsun savunma sanatına olan ilgiyi artıracaktır.

Wing tsun derslerinde hocalar ile birebir çalışmalar yapılarak tekniklerin doğru kaynaktan öğrenme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Wing tsun kursları geniş çalışma salonlarının ferah ortamında öğretilmektedir. Işıklandırma sistemiyle ortamının aydınlatması yeterli düzeydedir. Ortamda hava sirkülasyonu sağlanarak çalışmalarda yakılan oksijenin yeniden kazanılması sağlanır. Hem de ortamın havasız olması sporcuların odaklanmasını zorlaştıracaktır. Bu verdiğimiz ayrıntılar önemsiz gibi görülse de aslında derste başarı unsurunu etkiler.

Wing tsun kursları sporcuların sistemli olmalarını sağlar. He çalışma programlarında hem de günlük hayatlarında sistemli olmalarıyla avantaj yakalarlar.

aynı zamanda rutinleşen günlük hayatınızı renklendirmek ya da farklı hobiler ile uğraşmak isteyenlere önereceğimiz altın niteliğinde tavsiyedir Wing tsun savunma sanatı. Wing tun Çin de doğduğu için farklı kültürlerin öğrenilmesi bakış açınızı genişletir.

Wing tsun kursları aynı zaman da internet ortamında kursun misyonu, vizyonu, personeli hakkında bilgilendirme hizmeti sunar. İyi bir araştırma imkânı ile doğru tercih yapmanıza yardımcı olmaktadır. Teknolojinin imkanlarından yararlanarak oluşturulan sistemler piyasa araştırmasını kolaylaştırmaktadır. Wing tsun kurslarının internet sayfalarından ön bilgiler ile size uygun olup olmadığını belirlersiniz.

Wing tsun derslerine rahat kıyafetler ile katılmanız gerekir. Eşofman, spor ayakkabıları, geniş tişörtler ile hareket kısıtlaması yaşamadan rahat olmanız gerekir.

Wing tsun kursları büyük şehirlerde farklı yerlerde açılmıştır. Yaptığımız incelemelere göre ders fiyatlarını y
üzeysel olarak belirtecek olursak; verilen dersler kursun saatine göre çeşitlilik gösterir.