WUSHU ANTRENMANLARI

blog yazısı ekle !

WUSHU ANTRENMANLARI

Wushu antrenmanları derse başlamadan önce ısınma hareketleri, vücudu derslere hazırlamak olarak düşünürsek, çoğu kişi farkında olmadan defalarca yapmaktadır. Peki, wushu antrenmanları ne işe yarar ya da sporcunun kazancı nedir? Bu soruların cevabına hep birlikte göz atlım.

Wushu antrenmanları ile oluşabilecek incinme risklerini minimum seviyeye indirerek sağlıklı spor yapma fırsatı elde ederiz. Sadece incinmelerde mi yararlıdır? Hayır, wushu antrenmanları ek olarak sporcunun yetenek ve becerileri üzerinde önemlidir.




Toplumda çoğu kişi tarafından yapılan, bazen de gereksiz gibi görünen wushu antrenman bilinçli ve uzman kişilerin gözetiminde yapılması hem zevkli hem de yararlı olabilir.

İnsan vücudunun çalışmalara hazırlanması gerekir. Yani direkt olarak derslere başlamak yorucu ve yukarıda bahsettiğimiz üzere incinmelere sebep olur. Bunları önlemek için antrenmanlar ile başlanarak derse aşamalı olarak geçilmesi daha sağlıklı olur. Wushu derslerinde gerekli olacak enerji ihtiyacını iç organlardaki faaliyetlerden karşılamak isteyecektir. Bunun içinde wushu antrenmanları ile geçiş aşamasını oluşturarak fazla enerji kullanımın, bedensel hazırlığı sağlayacaktır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Wushu antrenmanları olarak yürüyüşler yapabilirsiniz. Ya da tempolu yürüyüşler. İlk başladığınızda çabuk kısa sürede çabuk yorulduysanız sonraki antrenmanlarda bu süreyi biraz daha kısaltmanız gerekir. Mekik koşuları da antrenmanda tercih edilebilir.

Antrenmanlarda mola süreleri koyarak vücudun dinlendirilmesi gerekir. Dinlendirmeden sonra bütün kaslar çalışmadığından performansın mükemmel düzeyde olmasını beklemek yanlış olacaktır. Bütün kaslar için esneme çalışmaları uygulanması gerekir. Antrenmanlardaki esneme hareketleri kasların sert yapısını yumuşatmanıza ve kasları uzatmanıza yardımcı aktivitedir. Esneme faaliyeti için statik ve dinamik olarak iki farklı şekilde uygulanabilir. Statik esneme klasik ve bilindik türdür, kasların boyuna etki ederek uzamaya ve sabit duruş kazandırmaktadır. Dinamik esnemede vücuda hareket olanağı tanıyarak kasları uzatmaktır.

Wushu antrenmanları fiziksel ve ruhsal hazırlığı oluşturur. Derslerde veya müsabakalardaki rakipten gelecek vuruşlar için bedeni hazırlarken aynı zamanda ruhsal olarak yani görevlere ve başarıya odaklanmayı sağlar. Wushu antrenmanları teknik ve stratejilere yoğunlaşarak, odaklanma problemlerinden doğabilecek yanlışların önüne geçilebilir.

Görüldüğü gibi wushu antrenmanları sıkıcı gibi algılansa da aslında başarının ilk basamağını oluşturmaktadır. Ankara wushu kurslarındaki antrenmanlara katılarak performansınızı arttırabilirsiniz.