WUSHU DERSİ

blog yazısı ekle !

WUSHU DERSİ

Wushu derslerinde sporculara çalışırken insanı eğitmek geleneksel wushu derslerinde uygulanan bir felsefedir. Wushu sporu diğer savunma ve dövüş stillerinden özgün yöntemlere sahiptir. Wushu klasik savunma sanatlarından farklı bir yönü çinin milli değerleri arasında bir spor ve Çin ile beraber doğuyu ve sonra bütün dünyayı etkileyen bir spordur wushu.




Wushu kurslarındaki dersler öğrencinin yaşına göre oluşturulan gruplarda verilmektedir. Böylece eğitimler yaş grubuna hitap etmelidir ki emekler ve uğraşlar boşa gitmesin. Wushu dersleri temel tekniklerden başlayarak aşamalı olarak zorlaşarak devam etmektedir. Temel teknikler de saymamız gereken boş el ve değişik silahlar ile yapılan taolu tekniklerdir. Böylece Çin kültürüne ait bir sporunu sevmek ve ilgi duymak ancak o spor hakkında bilgi sahibi olma ve öğrenme ile mümkündür. Böylece tanıtma ve bilgilendirme ile wushunun genel hatları oluşturulur. Sporcunun belleğindeki wushu bir adım somutlaşmış olur. Bu aşamadaki teknik ve yöntemleri tamamlayan sporcu sonraki aşamalara geçer. Chanquan (çan çuen) stili ve nanquen (nen çuen) stilleri, taijiquan (tai çuen) stilleri yumruk tekniklerini oluşturur.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara


Wushu teknik ve hareketler yazımızda da bahsetiğimiz üzere sanda ve taolu iki teknik mevcuttu. Buna göre sanda wushunun şov ve görsel kısmı oluştururken taolu kısım wushunun dövüş ve sert kısmı ya da geleneksel kısmını oluşturuyor.

Wushu derslerine katılmak oldukça önemlidir. Çünkü tamamen kültürüne yabancı olduğumuz bir topluma ait sporu kendi kendine öğrenmek mümkün değildir. İsimler ve teknikler sadece o kültürün yansımasıdır. Çinlilerin yazıları ile yazıldığı için bu teknikler günümüze kadar değişmeden gelebilmeyi başarmıştır. Böyle de olunca bir profesyonel yardımı zorunlu kılmaktadır.

Teknolojinin sunduğu imkânlar hocaların, antrenörlerin o kültürü yakından görerek, öğrenerek kendini geliştirmesi, deneyim kazanması ve bu deneyimlerini ülkemizdeki kurslarda öğrencileri ile derslerde paylaşması oldukça önemlidir. Sporcuları da büyük bir zahmetten kurtarmaktadır. Çünkü kültürünü, dilini bilmediğimiz bir coğrafyaya gidebilme imkânı çoğumuz için oluşmayabilir. Uzak bir coğrafyaya gitmek için bir sürü masraf yapmak yerine en yakın Ankara wushu kursuna katılmak da bize öğrenmemiz gereken bütün bilgiyi ve fırsatı sunmaktadır.