MUAY THAİ’NİN EN ÖNEMLİ BEŞ YARARI

blog yazısı ekle !

MUAY THAİ’NİN EN ÖNEMLİ BEŞ YARARI

Muay thai yapan öğrencilerimden biri bu sporun yararlarını sordu ve söylemem gerekir ki daha önceden hiçbir öğrencim bu soruyu sormamıştı. Çok basit bir soru elbette.

Genellikle insanların hobi olarak ya da geçmişte bu sporu yaptıkları için devam ettiklerini gördüm. Bu makalede de muay thainin vücudumuza etkilerinden bahsedeceğim.




Muay Thai, yumruk, dirsek, diz ve ayaklar sayesinde geliştirilen harika bir sanattır. Darbeler uzun, orta ve yakın menzilden yapılabilir. Aynı zamanda da kavgaya tutuşmak diye bir özelliği de vardır. Brazilyalı jiu jitsu'dan farklı olarak, diz çökmek ve dirsek darbeleri ya da rakibinizi yere sermek olarak muay thaide görülür. Bu sporu yapan kişinin birçok atletik beceriye sahip olması gerektiği için, muay thaiyi öğrenmenin yararları çok fazladır. Aşağıda bu konu hakkındaki listeyi bulabilirsiniz.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara


1. Artan kardiyovasküler kondisyon

Birok spor yaptım ve yıllarca birçok farklı türde fiziksel aktiviteye dahil oldum ve hiçbiri de muay thainin sağladığı ölçüde kardiyovasküler kondisyonunu geliştirmemiştir. Hem aerobik olması hem de aerobik olmaması Muay thainin kardiyopulmoner sisteminize büyük etki oluşturur. devam eden çalışmalarla sporun isteklerine adapte olursunuz ve kardiyovasküler performans elde edersiniz.

2. Bacak Gücü

Muay thaide tekmelemek ve ayak gücü önem taşımaktadır. Muay thaiye özgü olan bir hareket de dönerek atılan tekmedir. Nasıl tekme atacağınızı öğrenmek alt bedeninizin güçlenmesini sağlar. Alt bedeninizdeki her kas birçok tekmeyi attığınızda bundan yarar sağlar ve ayak hareketleri de güçlenmelerine olanak tanır. Kas dayanıklılığı, güç üretimi, çeviklik ve baldırların iyi görünmesini de muay Thai sağlar.

3. Göbek Gücü

Göbek çok fazla kullanmaktan hoşlanmadığım bir kelime. Genellikle birisi göbek dediğinde, karın kaslarını kast eder. Bu da güç ve profesyonel kondisyon gerektirir. Gövdenizde olan her kas sizin göbeğinizdir. Ama ben konudan farklı bir şey söyleyeceğim. Dönerek gerçekleştirdiğiniz her hareket sizin göbeğinizi güçlendirir. Karnınıza aldığınız bir yumruk ble az bir etki yaratacaktır. Darbe vurmak, defansif hareketler ve kucaklaşmak güçlü bir karın için gerekli öğelerdir.

4. artan kalça hareketleri

Bir gecede olacak bir durum değildir. Ama zamanla tekmeleyerek ve diz hareketleri ile kalça hareketliliği artar. Sağlıklı kalçalara sahip olma sizin ciddi ağrılardan ve daha sonra birçok ciddi tıbbi koşullardan kurtulmanızı sağlar. Sadece yuvarlanmayı ve esnemeyi hatırlayın. Masaj yaptırın ve kalçalarınız sizin inanılmaz hissetmenizi sağlayacaktır.

5. Stresten Kurtulma

Kişisel olarak muay thainin en önemli yararının bu olduğunu düşünüyorum. Çoğumuz gün boyunca stresten dolayı sıkıntı çekeriz. Stresi azaltmak muhteşem olur ve ayrıca akıl ile fiziksel sağlığınız için harikalar yaratır. Hadi yüzleşelim. İşte stresli olduğunuzda ya da faturalardan dolayı stres yaşadığınızda, bir şeyleri fırlatmak sizin iyi hissetmenizi sağlar. Sporun hızlı olmasından dolayı, spor boyunca endişelenmeniz mümkün olmayacaktır. Yüzünüze yumruk darbesi alacaksınız ya da egzersizlerle uğraşacaksınız. Dövüş sanatları sayesinde sadece kendinize odaklanırsınız. Bu sporu düzenli olarak yapmak hayattan bir anlığına kurtulmak ve daha mutlu olmanızı sağlayacaktır.

Sonuç olarak muay Thai herkese bir yarar sağlayacaktır.