BAYANLAR İÇİN NİNJUTSU

blog yazısı ekle !

BAYANLAR İÇİN NİNJUTSU

Ninjutsu savunma sporu insanlara özgüven, huzur, sabır, mutluluk, esneklik, hissetmeyi, mücadele ve dayanıklılık gücünü geliştiren bir sanattır. Japonya'da gelişmesine rağmen Çin, Tibet gibi farklı ülkelerinde etkisi görülmektedir. Farklı kültürlerin sentezi olarak Japonya da yepyeni bir dövüş sporu olarak gelişmiştir.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara


Bayanlar ninjutsu yapabilir mi? Sorusunun cevabı ninjutsu sanatının içindedir. Bunun dışında erkeklere ve bayanlara özel olarak ayrı isimlendirmede kullanılmıştı. Erkek sporculara Ninja, bayanlar ise kunoichi'dir. Yani görülüyor ki bayanlar da ninjutsunun bir parçasıdır. Böylece bayanlara verilen özgü isim ile bu spordaki yerinin olduğunu ince detaylar ile belirtmiştir.

Ninjutsu kurslarında bayanlara yönelik esneme, egzersiz hareketleri ve hocaların da anlatımındaki sadelik ve anlaşıla bilirliğe kolaylık sağlaması ile bayanlar arasında moda bir spor halini almıştır son yıllarda. Ankara ninjutsu kurslarında bayanların isteklerine göre zorluk derecesine bağlı olarak çeşitli egzersizleri veya stilleri tercih edebilirler. Böylece karmaşık ve imkânsız gibi görünen ninjutsu sporunu bayanlar da rahatlıkla öğrenebilirler.

Bayanların boş zamanlarını değerlendirmek için ninjutsu gibi önemli bir sporu seçmeleri kadar daha doğal ne olabilir ki? Ninjutsu felsefesine göre güçsüzlerin güçlülere karşı mücadele imkanı sunan bir anlayışa sahip olması ile yol göstermektedir. Ama bu anlayış kadınların güçsüz olduğu anlamına gelmemelidir. Çünkü kadınlar erkeklere göre daha narin olması ve dövüş olayında güç kullanımını ortaya çıkarabilmesi için biraz zamana ihtiyaçları vardır. Yani sürekli egzersizler ile bu durum kolayca oluşacaktır.

Ankara ninjutsu kurslarında derslere ilave olarak yoga, jimnastik, meditasyon gibi farklı aktiviteler ile bayanların vücut gücünü artırırken aynı zamanda ruhun da dinlenmesi, rahatlaması ve gevşemesi sonucunda dinginlik oluşmaktadır.

Kadınlar doğası gereği kırılgan bir yapıdadır. Bu durum rakiplerin olumsuz eylemleri ile risk oluşturmuştur. İşte bütün bu düzene karşı yapılabilecek en doğru tercih ninjutsu eğitiminden geçmektir. Ninjutsu ile kendini savunma, vuruşları boşa çıkarma gibi stiller ile can ve mal kayıplarını en düşük seviyeye indirecektir. Böylece İş ve aile hayatının mutlu yaşaması ile bayanlar kendini toplumda daha huzurlu ve güvenli hissedecektir.