NİNJUTSU NEDİR?

blog yazısı ekle !

NİNJUTSU NEDİR?

Ninjutsu nedir? Sorusuna ismin kelime anlamını inceleyerek başlayalım. Nin; görünmezlik, gizlilik. Jutsu; sanat. Anlamına gelmektedir. Ninjutsu kişi kendini çok iyi saklayarak yapılan dövüş sanatıdır diyebiliriz. Döneminde ninjutsu dövüş veya savaş amaçlı güvenlik güçleri tarafından yapılmaktaydı. Spor amaçlı yapan insanlar daha çok savunma yönünü öğrenmekteler.




Ninjutsunun oluşum sebebi güçlülerin güçsüzleri ezmelerine karşı bir tepki olarak doğmuş olmasıdır. Böylece zulümleri önleyecek, toplumsal huzur sağlanacaktır. Ninjutsu savunma sanatı, eski dönemlerdeki Japonya da bulunan Ninja topluluklarının yapmış olduğu savunmaların genel adıdır. Görülüyor ki ninjutsunun oluştuğu yer Japonya'dır. Eskiden kullanılan ninjutsu savunma sanatı sistemli bir halde değildi. Buna bağlı olarak zaman içinde teknikleri, hareketleri, amaçları ve felsefesi bir araya getirilerek bütün oluşturulmuştur. Böylece insanlara yani geniş kitlelere öğretmek kolaylaştı.

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Ninjutsu kurslarında dövüş teknik uygulamaları savunma ve spor amaçlıdır. Buradaki eğitimler profesyonel kişilerin bilgisinden hareketle eğitimlerde profesyonel şekilde gerçekleştirilmektedir. Ninjutsu savunma ve spor amaçlı olduğundan diğer savunma stillerinden farklı olarak yarışmalar düzenlenmemektedir. Çünkü hareketler ve teknikler sporcunun doğal hareketleridir. İçinden gelerek samimi bir şekilde uygulamaları yapar.

Ninjutsu uygulamalarını yapan sporcuların bütününe verilen isim ninpodur. Biraz daha özele indirgersek ismin farklılaştığı görülmektedir. Yani erkek sporculara Ninja, kadın ninjutsu sporcularına kunoichi isimleri verilmiştir.

Ninjutsu savunma sporunda aletli veya aletsiz olarak yapılmaktadır. En çok kullanılan aletler ise şunlardır;

  • Metsubuşi
  • Kusari gama
  • Kyoketsu şoge
  • Kusari fundo
  • Yâri
  • Kama yâri

Ninjutsu sporcuları hareket ve teknikler ile kendi bünyesinde huzuru sağlayarak diğer insanlarında huzuru bulmalarına yardımcı olmaktadır. Böylece toplumda barış da kendiliğinden gelmiş olacaktır.

Ninjutsunun sahip olduğu hareket ve teknikleri iki ana bölüm olarak sınıflandırılmıştır. Bunlar; koga ve iga stilleridir. Farklı tarz olarak isimlendirilse de benzer yönleri bulunmaktadır. Tamamen bağımsız değildir yani. Günümüz de koga tarzı ustasını kaybettiği için artık geçerliliği kalmamıştır. Bir bakıma sahipsiz kaldığı için bu tarz unutulmuştur.

Ninjlara çok yabancı değiliz. Gerek sinema filmleri ile gerek karikatürler ile muhakkak karşılaşmışızdır günlük yaşamımızda. Ama bu gösterimlerde yanlış anlaşılmalar oluşabilir. Ninjalar dövüşçü gibi algılansa da tam tersine barışı, istikrarı sağlamak için çalışmışlardır.