WUSHU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

blog yazısı ekle !

WUSHU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

Wushu derslerinde hiç durmadan öğrenmek verimsiz bir eğitim sistemidir. Önemli olan belirlenen sürede teknik ve hareketleri öğrenerek kendini geliştirmektedir. Derslere arada mola vererek dinlenmek şarttır. Ders arasında verilen mola da ders kadar önemlidir. Bu arada wushu antrenman ve derslerde kaybedilen sıvı kaybını önlemek için su içerek hem dinlenmiş olur hem de dikkatini toplayarak kaldığı yerden derse devam edebilir. Dersler bu şekilde monotonluktan çıkarak eğlenceli hale gelir.



Wushu ders süreleri günde 1 buçuk saat olmak üzere hafta da 3 günde yapılmaktadır. Bu ders süreleri uzmanlarda belirlenmiş olup insan anatomisi dikkate alınarak oluşturulmuştur. Ders sürelerinin uzun veya kısa olması sorun olmaması gerekir. Dikkat edilmesi gereken nokta derslerin verimli ve işlek bir şekilde olmasıdır. Sporcunun arta kalan zamanında antrenman faaliyetleri ile vücudun derslerde kazandığı yapıyı, hareketliliği devam ettirir. Böylece wushu sporcusu hep hazır konumdadır. Birkaç gün sporcu rutin işleri için ayırarak günlük hayatına devam eder.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara


Wushu savunma derslerinin günü ve saati oluşturulacak programa göre değiştirilebilir. Wushu ders süreleri sporcunun yeteneklerine göre antrenman süreleri uzatılabilir. Belirlenen ders süresi boyunca bütün teknikler ve kurallar öğrenilmektedir.

Wushu dersleri hafta sonu hafta içi olarak yapılmaktadır. Böylece dersleri kaçırma olasılığını azaltarak katılım oranları artırılmaktadır. Dersler birbiri ile bağlantılı olduğundan kaçırılması durumunda bir sonraki dersi anlamakta sporcu zorlanabilir. Antrenörler veya hocalar kaçırılan dersin tekrar edilmesi ile oluşan boşluğu doldurabilirler.

Wushu dersleri öğrenilen bilgi ve tekniklerin sürekli tekrar edilip bedende esneklik kazanmasında etkilidir. Sürekli tekrar beynin de koşullanması ile artık o bilgiyi alarak adeta alışkanlık haline dönüştürür. Böylece serilik kazanılır hareketlerde.

Wushu dersleri gruplar ya da bireysel olarak yapıldığında sporcuya yararı vardır. Grup halinde derslerin yapılması ortak çalışmanın faydalarını, takım ruhunu oluşturur. bireysel çalışmalarda ise sporcu antrenör çalışması yanlışlarını fark edip aynı hareketleri tekrarlamamak üzere düzeltmesi avantajını yakalar. Wushu kurslarındaki derslerde her bir adım sporcuya sunulmuş avantajdır adeta. Ankara wushu kurslarına katılarak sizde bu şanslı sporcular arasında yer alabilirsiniz.