WUSHU DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

blog yazısı ekle !

WUSHU DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

Geleneksel wushu oluştuğu dönemlerde sadece belirli bir kesime hitap ediyordu. Sadece lüks ve toplumun önde gelen kişileri ilgileniyordu; sanatçılar, yüksek rütbeli askerler, düşünürler. Zaman içinde toplumun değişmesi ile birlikte modern wushu lüks seviyeden halka kadar indirgenerek tüm topluma yönelik sunulmuştur. Böylece ilgi duyan halkta wushu öğrenebilecek, elit kesimin öğrendiği- bildiği wushuya ilgi duyabilecekti.




Federasyonun oluşturulması ile tüm şartlar ortadan kaldırılarak dünyaya sunulan bir spor olmuştur wushu savunması. Ülkemizde de federasyon ile birlikte her kesimin uygulayabileceği bir spor, bir savunma sanatı olarak giriş yapmıştır. Yani toplumuzda böyle bir ayrımcılık sistemi olmadığı için hemen herkes tarafından uygulama imkanı vardır.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara


Ankara wushu kursları 4 yaşında katılan sporcuya da ders vermekte, ileri yaş gruplarında herhangi bir sağlık problemi yaşamayan kişilere yönelikte dersler verilmektedir. Sanatçıların, düşünürlerin, öğrencilerin, ev hanımlarının, çalışan bayanların, doktorun, öğretmenlerin kısacası çalışan ya da çalışamayan kişiler wushu derslerine katılabilir.

Wushu dersleri aynı zamanda spor alanında müsabakalarda kendini görmek isteyen sporculara da, sertifika edinerek kariyerine artı olarak kazanım olarak düşünen kişilere de kapısını açmaktadır. Farklı alanda eğlenceli zaman geçirmek isteyenler wushu derslerine katılabilir. Wushu savunma sanatı en çok da bayanların son zamanlarda artan şiddet olaylarına karşın katılımcı sayısını arttırmıştır. Yolda yürürken risk oluşabilir, evde yaşanan problemler, iş hayatında kadınlar için tehlike hemen hemen her yerde bulunmaktadır. Bunun için kişi sürekli tedirgin ve korku içinde yaşayarak mutsuz olmak yerine wushu savunma derslerine katılarak kendini korumayı öğrenebilir.

Çocuklar küçük yaşta wushu derslerine katılarak ileriki zamanlarda büyüdüklerinde hem kendilerine hem de topluma yararlı ve başarılı bireyler olmak isteyen aileler çocukları için başvurarak katılabilir. Sanatçıların, oyuncuların dış görünüşleri mesleklerini yapmaları için oldukça önemlidir. Her zaman formda ve kondisyonu tam olan oyuncular mesleklerinde daha başarılı oldukları kanıtlanmıştır. Yani başrolde yer almak yeteneğin yanı sıra dış görünüşe de bağlıdır. Hücreler yenilenerek daha uzun vadede genç kalmak wushuda gizli. Böylece bu esneklik ve fit vücudu oluşturmak ve hatta genç kalmak isteyenler Ankara wushu kurslarına katılabilirler.