JUDONUN YARARLARI

blog yazısı ekle !

JUDONUN YARARLARI

Judo, tüm dünyanın en çok tercih edilen dövüş sporlarındandır. Güç, dayanıklılık, istek, sabır ve taktik gerektirir. Judo yapan her insan kendisine birtakım şeyler katar, ufkunu genişletir. Faydalar fiziksel olduğu kadar sosyal ve psikolojik tabanlı da olabilir.




İlk olarak, judonun sağlığa yararları saymakla bitmez. Judo, bireyin formunu korumasını, fazla kilolarını vermesini, kas hacmini artırmasını, fiziksel anlamda güçlenmesini sağlar. Judoya başlayan kişi ilk önce nasıl güvenli bir şekilde düşebileceğini öğrenir. Tabi ki de bunun amacı düşüşlerde yara almamak ve hızlıca tekrar ayağa kalkabilmektir. Bunu günlük hayatta uygulamak bir sürü olası kazanın önlenmesini sağlayabilmektedir. Diğer bir bakış açısı da, savunmadır. Judoda birey kendini nasıl savunması gerektiğini öğrenir ve diğer sporlardan farklı olarak bunu arkadaşça bir seviyede yapmayı önde tutar. Yani birey kendini kontrollü bir şekilde savunmayı öğrenir. Böylece, kendine güveni artar ve bazı durumların altından kalkabilir.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Buna ek olarak, yapılan araştırmalar judonun, hastalıklarla başa çıkmayı kolaylaştırdığını göstermektedir. Judo astım, dismeli (kol veya bacak uzuvlarında noksanlık), fiziksel engeller, görme bozuklukları ve körlük gibi engel ve hastalıkların tedavisine yarar sağlamaktadır. Ayrıca unutmamalıyız ki spor yapmak her bireye yarar sağlar, fakat bu yararlar engeli olan bireyler için daha anlamlıdır. Judo ustaları, zamanında görme yetisinin judonun olmazsa olmazı olmadığını göstermek için alıştırmalar sırasında gözlerini bağlayıp öyle performans sergilemişlerdir. Göz bağlama, günümüzde dojoda öğrencilerin teknik hareketlerini daha iyi kavrayabilmesi için kullanılabilmektedir.

Judo dersleri sırasında judokalara aşılanmak istenen birkaç özellik vardır; tüm işleri saygı çerçevesinde yapmak, disiplini bozmamak, kurallara itaat etmek, özgüveni bol, kuvvetli ve azimli bir birey olmak... Birey, dersler sırasında bu eğitimi alır, bunlara hayatında yer ederse topluma faydalı, üretken bir kişiliğe sahip olur. Dolayısıyla, diğer insanlardan da saygı görür. Çoğu kişinin diğer sporlardan ziyade judoyu tercih etmesi, judonun barındırdığı ve insanların bir birey olarak daha verimli hale gelebileceklerini bildiği faydalardır. Örneğin; analiz etme, anlama, çözüm bulma ve birçoğu için en önemlisi özgüven. Rakip ile mücadele halinde iken hamleleri hissetmek, nasıl tepki vereceğini planlamak ve bir sonraki hamleyi düşünmek zevkli olacağı kadar insanın zihnini geliştirir. Rakip tarafından yere atılınca zaman kaybetmeden kalkıp tekrar oyuna devam etmek de bireyin kendine olan özgüvenini artıran durumlardan bir tanesidir.

Özet olarak, judonun hedefleri sadece bunlarla sınırlı değildir, judo her alanda tahmin edilemeyen yararlar sağlayabilir. Judonun gerçek değeri bir spor olmasından öte dünyanın her yanından insanın hayatına katabileceği harika ve esaslı faydalar sağlamasındadır.