ÜNLÜ THAİ CHİ SPORCULARI VEYA USTALARI

blog yazısı ekle !

ÜNLÜ THAİ CHİ SPORCULARI VEYA USTALARI

Thai chi savunma sanatının tarihi kimin ile başladığı tam olarak bilinmemektedir. Dövüş sanatı uygulayıcılarından olan usta çang sang feng ile yayıldığı bilinmektedir. Diğer bir Thai chi uygulayıcısı çen vang ting'dir.

Çen vang ting ismini bir stile vermiştir ve bu stilin önemli özelliği en eski yöntem olmasıdır. Sonraki yıllarda (1800) yang lu çan tarafından öğrenilerek halka öğretilmeye başlanmıştır. Yang lu çan bilgilerini ve tecrübelerini thai chi ile harmanlayarak kendi tarzını oluşturmuştur; yang tarzı. Yang tarzının önemli özelliği ise en çok kullanılan tarz arasında yer almasıdır.


Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara


Bu isimlerin yanı sıra toyo kobayashi, petra kobayashi, süha Ertekin, master wu yingfeng gibi ustalar tarafından farklı tarzlar kullanılarak geliştirilmiştir.

Yang yöntemi; içerisindeki mevcut formların

  • Kaplanı dağa taşı gibi simgeler ile ifade edilmektedir. Burada bütün teknikler uygulandıktan sonra bitiş aşamasında sporcu tek ayak üzerinde durarak bitiş gerçekleşir.
  • Ayrıca lotus yapraklarında esen rüzgâr yöntemi tek hareketten oluşur.
  • Bulutlarda mekik dokuma yöntemi dört ayrı stilden oluşur.
  • Elleri itme yönteminde de iki kişi beraber yapar.

Genelde thai chi savunma sanatı kişi bireysel olarak hareketleri gerçekleştirir. birkaç hareket de sadece partner kullanır. 24 adımdan oluşan thai chi kurslarda öğrencilere 3 defa da öğretilir. 8 er adımlara bölünmektedir.

Thai chi üç sınıfa ayrılmıştır; geleneksel thai chi adımları, modern thai chi adımları ve batılı insanlara göre uyarlanan cheng man ching adımıdır. Ustaların öğrettikleri değişen topluma ve insanlara uymadığından öğrencileri tarafından geliştirilip, yenilenme isteğini ortaya çıkarmıştır. Böylece her dönemde insanlar tahi chi'yi uygulayabilmişlerdir. Yani her dönemde thai chi canlı kalmıştır. Her kişinin tai chi'yi yorumlaması, uygulaması farklı olduğundan yeni bakış açılarını ve yöntemlerini de beraberinde getirmiştir. Thai chi bundan sonrası içinde yeni yöntemler ile değişerek yaşamını sürdürecektir.

Ülkemizde thai chi uygulaması yeni olduğundan sporcular yetişme aşamasındadır. Ülkemizi ziyaret eden değerli ustalar ile bilgilerini geliştirmekteler. İlerleyen zamanda ülkemizde de thai chi ustaları yetişecektir. Kurslarda eğitimler ile bu amaç hedeflenmektedir.