WİNG TSUN DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

blog yazısı ekle !

WİNG TSUN DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

Wing tsun dünya çapında en az 30 ülkede sporseverler tarafından ilgi çekmektedir. Wing tsun savunma sanatı Çin'de doğup zaman içerisinde ülke sınırlarını aşarak dünyaya yayılmıştır. Görüldüğü gibi evrensellik kazanmıştır.

Wing tsun savunma sanatının felsefesini bilen ya da öğrenmek isteyen herkes derslere katılarak kendini bu alanda geliştirebilir. En küçük dört – beş yaşındaki sporcudan tutunda yetmiş yaşında sağlık koşulları elverişli kişiler yapabilir. Bayan ya da erkek gibi sadece bir cinse ait olmayan birlikte yapabilecekleri bir savunma sanatıdır. Bayanların çok daha başarılı oldukları hocalar tarafından gözlemler ve eğitimlerin kısa sürede tamamlanmasıyla kanıtlanmıştır.

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Gorilbey Gym

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3036. Cadde No:56 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent mah. 3207 cad. No: 95 Yaşamkent-Ankara


Wing tsunu çocuk gruplarının 4 ile 17 yaş arasından oluşturularak bu gruba daha basit hareketler ile öğretilmektedir. 18 yaşından başlayarak da katılımcılara bağlı olarak yaş sınırı artabilir. Ama wing tsunun hareketleri ağır hareketler olmadığı için her yaşa hitap etmektedir. Zaten bir yaş sınırlaması getirmekte anlamsız olacaktır. Spora gönül veren herkes kaç yaşında olursa olsun spor yapmalıdır.

Önemli bir sağlık problemi yaşamayan kişiler ya da doktorun önermesi halinde wing tsun savunma sanatını yapabilirler.

Ülkemizde bulunan wing tsun yeni olmasına rağmen kurslar da yetiştirdiği ustalar ile ilgi odağı olmuştur. Özellikle de Ankara da bulunan halk ve turistler de katılım göstermektedir. Wing tsun kurslarına gerekli kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra derslere girmek mümkündür. Gerekli kayıt işlemleri dediğimiz de öyle uzun prosedürleri içeren zorlu ve karmaşık aşamalar değildir. Gerekli bilgiler ile form doldurarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Wing tsun derslerine katılmak için önceden farklı eğitim almak gerekmez. Bu savunma sanatına sıfırdan başlayarak dersleri takip edip düzenli katılmanız yeterli olacaktır. Derslere katılarak gerekli altyapıyı oluşturabilirsiniz.

Wing tsun derslerine katılabilmeniz için özellikle aranan bir şart yoktur. Sadece bu alana ilgi duymanız yeterli olacaktır. İlk başta ortama ısınamadığınız durumlarda arkadaşlarınızla birlikte derslere katılarak eşli çalışmalarda beraber eğlenceli zaman geçirmenizde mümkündür.

Görüldüğü gibi ülkemizde bulunan wing tsun kursları katılımları zorlaştırmak yerine birçok fırsatlar sunarak wing tsunun geniş kitlelere ulaşmasını istemektedir. Sadece elit kesimin yaptığı spor olarak algılanmasının dışına çıkarak herkesle paylaşılmak istenmektedir.