BUDOKAİDO NEDİR?

blog yazısı ekle !

BUDOKAİDO NEDİR?

Budokaido, Japon ve Kore de ortaya çıkan bir dövüş ve savunma sanatıdır. Aslında "maha guru sagar shrestha" tarafından kurulan budokaido Nepal sokaklarında doğan bir dövüş sanatı olarak karşımıza çıkmıştır. 1950'li yılların başlarında ilk olarak çıkan Budokaido kısa bir süre içerisinde oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Çünkü sokaklarda doğan bu dövüş ve savunma sporu hem gerçek hayata daha uygun hem de herkes tarafından kolaylıkla yapılabilecek niteliklere sahip bir spordur. Ayrıca diğer dövüş ve savunma sporları gibi hayali değil daha gerçekçi hareketlere ve düşmanlara ya da rakiplere sahiptir. Bu da budokaido sporunu daha gerçekçi bir hele getirmektedir.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Daha önceden de belirttiğimiz gibi budokaido pratik bir dövüş ve savunma sporu olmasının yanı sıra gerçek hayatta karşılaşılan tehlikelere karşı kullanılabilecek en uygun ve topyekûn bir mücadele sanatıdır. Bu nedenledir ki, budokaido sporunu tercih eden sporcuların asıl amaçları bu dövüş ve savunma sanatının daha doğru anlaşılarak daha doğru kullanılabilmesini sağlamaktır. Budokaido sokakta gelişmiş olan bir spordur. Bu nedenle de Budokaido sporunun çok gerçekçi tekniklere sahip olması hiç şüphesiz en doğal durumdur.

Öncelikle bir dövüş ya da savunma sporunu tercih eden bir sporcu gerçek hayatta kendini savunabilmek için hangi tekniklerin gerekli olduğu, tecrübe edilmiş ve sonra da bu tekniklerin öğretilmesi amaçlanan sporları tercih edilmektedir. Ayrıca budokaidonun katı kuralları olmaması her yaştan ve her kesimden insanın tercihlerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Kullanılan teknikler ise sokak dövüşünde olduğu gibi tüm tekniklerin kullanımına izin verilir. Budokaido, başlangıçta öğretilmesi doğduğu yer olan Nepal'de oldukça problemlere sebep olmaktaydı. Bu sebeple budokaido yeraltına çekilerek burada eğitimlerine devam edildi.

Budokaido asılan bakılırsa en kolay ve en evrimsel dövüş sanatı çeşitlerinden biridir ve lord buddha'nın en temel öğreti yollarından biridir. Beş elemente göre uyarlanmış beş temel hareketleri vardır. Bu hareketler budokaidonun temelini oluşturur. Bu yüzden tamamen insan kaynaklıdır. budokai-do öncelikle buddhako adıyla, maha guru swayambu tarafından tapınaklarında öğretilmeye başlandı. Daha sonraları isim "buda bedeninden vazgeçti" anlamına gelen budokai-do olarak değiştirilmiştir.