BAYANLAR İÇİN JUDO

blog yazısı ekle !

BAYANLAR İÇİN JUDO

İlk bayan judokalar eğitimine 19. Yüzyılda başladı. Gerek spor faaliyeti yapıyor olmak için, gerek judonun derin felsefesini öğrenip benimsemek için, gerekse de savunma taktiklerini öğrenmek için bayanlar judoyu tercih etmektedirler. Bu harika eğitim deneyimini yaşamanın yanı sıra, bayanlar bu arkadaş canlısı ve sosyal atmosferin tadını birbirinden güzel aktivitelerle çıkarmaktadır.




Judo sadece kendini müdafaa edebilmek veya özgüveni güçlendirmek için değil aynı zamanda, kuvvetli bir yapı oluşturmak, hızı ve dayanma gücünü artırmak için iyi bir spor dalıdır. Judo, içerdiği antrenmanlarla zamanla bayanların fazla kilolarından kurtulmalarını sağlar. Vücutlarını şekle sokar. Dahası, judo bütün bunları gerçekleştirmenize olanak verirken, vücudunuzun fit kalmasını da sağlarken, bunu en eğlenceli yolda yapmaktadır.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Bayanlar kendilerinin judo yapabilecek kadar güçlü olmadıklarını düşünebilmektedirler ki bu çok yanlış bir düşüncedir. Teknik, gücü yener. Yani, teknik hareketlerin uygulanışını öğrenirseniz zaten bu hareketlerin minimum çaba, maksimum performans prensibi altında uygulanması gerektiğini de kavrayacaksınız. Bu teknik hareketler, genel fizik prensiplerine dayanır. Bayanlar doğru tekniği doğru zamanda uygulayarak bir erkeği bile yenebilirler.

Judo için her birey kendi vücut ölçülerindeki ve kendi seviyelerindeki rakiplerle eşleşmektedirler, böylelikle judo herkes için eğlenceli bir deneyim olmaktadır. Judo temas gerektiren bir spordur. Bazı zamanlar bayanlar kendilerini antrenmanlarda erkek judokalar ile eşleşmiş olarak bulabilirler. Bu kesinlikle bayanların gözünü korkutmamalıdır. Özellikle başlangıç seviyesinde olanlar için çalıştıranlar mücadele sırasında zarar görmemeleri için ekstra dikkat etmektedirler. Buna ek olarak zaten, hiç kimseye rakip olarak karşısındakini ezip geçebilecek biri verilmemektedir.

Bir diğer bakış açısı da kendini savunmayı öğrenmek. Judo ile birlikte bayanlar kendilerini en güvenli şekilde savunmayı öğrenmektedirler. Böylelikle, bayanların kendilerine olan güvenleri artar ve bayanlar gündelik yaşamda karşılaşabilecekleri her türlü olayların altından kuvvetle kalkabilirler. Judo antrenmanlarında rakip tarafından yere atılan judoka, hiç zaman kaybetmeden ayağa kalkıp sıradaki hamlesini hesaplamalıdır. Antrenmanlarda bunu yapan bayanlar, günlük hayatta ne yaşarlarsa yaşasınlar, hayatlarına devam etmeleri gerektiğini daha kolay fark ederler.

Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya alan ilk bayan sporcusu bir judocudur. 1992 senesinde Barselona'da düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda Hülya Şenyurt, 48 kilo ile bronz madalya kazanmıştır.