AİKİDO DERSİ FİYATLARI NELERDİR?

blog yazısı ekle !

AİKİDO DERSİ FİYATLARI NELERDİR?

Ankara Aikido Kursu Ders Fiyatları

Aikido dersleri ne kadar süreyle yapılır ve ders ücretleri ne kadardır? Hemen hemen herkesin aklında bu soru vardır. Sizler için bir araştırma yaptık ve Ankara ilimiz için Aikido dersleri yaklaşık olarak 1 saatlik kısımlardan oluşur. Çalışmalar genellikle 5-10 dakika süren ısınmayla başlamaktadır. Onun ardından 10-15 dakika süren kontrol ve güç kazandıran egzersizler yapılmakta, sonrasında ise 25-30 dakika teknik çalışılmakta ve en son ise 5-10 dakika nefes ve esneklik çalışmaları yapılmaktadır.

Bu yazımızda aşağıdaki konulara değineceğiz;

  1. Ankara Aikido Kursu Ders Fiyatları
  2. Aikido Öğrenme Yaşı Nedir ve Ne Kadar Sürede Öğrenilir?
  3. Aikido Sanatının Faydaları
  4. Aikido Yapan Gençler
  5. Ankara'daki Aikido Kursları Listesi, Telefon, Adres ve Fotoğrafları
  6. Psikolojik Faydaları
  7. Aikido Nedir?

Dönem sonlarında eğitmenler tarafından bu çalışmaların neticesi ölçülür ve değerlendirilir.

Fiyatlarına gelecek olursak; Ankara içerisinde birçok spor okulu ve spor kursu bulunmaktadır. Bunların her biri için fiyatlar değişiklik gösterebileceği gibi her semtte, her ilde ve her yaş grubuna göre değişiklik gösterebileceğini önceden belirtmemizde fayda vardır.

Ama yapmış olduğumuz araştırmalara göre haftalık olarak 3 saatlik ders süresi en uygun süre olarak belirlenmiştir.
Ankara içerisinde bir haftalık yani 3 saatlik ders ücreti olarak belirlenen Aikido ders fiyatı 75 TL den başlayarak yerine göre 150 TL ve hatta 250 Türk Lirasına kadar çıkarak değişiklik göstermektedir.

AŞAĞIDA LİSTELEDİĞİMİZ ANKARA AİKİDO KURSLARINA FİYATLARINI SORABİLİRSİNİZ
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitesine Özel İndirimi" SORMAYI UNUTMAYIN

Aikido Öğrenme Yaşı Nedir ve Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Aikido bilinenin aksine çok erken yaşlarda başlanabilen bir dövüş sporudur. 3-6 yaşındaki çocuklar kurslara kayıt olabilir, bunun dışında henüz ilkokul çağında olan 9-10 yaşlarında çocuklar da Aikido kurslarına kayıt yaptırabilme hakkına sahiplerdir. Yetişkinler için Aikido kursları bulunmaktadır. Her yaştan kişiler için uygundur ve Aikidoda geç kalma diye bir durum söz konusu değildir. Fiziki yeterliliği sağlayan tüm bireyler Aikido kurs ve eğitimlerine katılım gösterme hakkına sahiptir. Aikido kursları ve eğitimlerine 3-6 yaş çocuklardan 70-75 yaşındaki bireylere kadar herkes başvuru yapabilir. Aikido kursuna kayıt olmak için belirlenmiş hiçbir şart yoktur.

Aikido, temelinde derin bir felsefi yaklaşım barındıran bir spor türüdür. Bu sebepten dolayı eğitim ve öğrenim ömür boyu sürmektedir. Fakat temel düzeyde Aikido öğrenmek için 3 yıl Aikido kursuna gitmek yeterli olacaktır. Profesyonel düzeyde Aikidoyu öğrenmek istiyorsanız eğer 20 yıl Aikido eğitiminizi sürdürmeniz önerilir. Belirttiğimiz gibi Aikido derin bir felsefi yaklaşımı barındıran bir süredir, bu sebepten dolayı Aikido kursları ne kadar sürer sorusuna ancak ömür boyu cevabı net bir şekilde verilebilmektedir.

AŞAĞIDA LİSTELEDİĞİMİZ ANKARA AİKİDO KURSLARINA FİYATLARINI SORABİLİRSİNİZ
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitesine Özel İndirimi" SORMAYI UNUTMAYIN

Aikido Sanatının Faydaları

Merkez gerek fiziksel harekette, gerekse zihinde korunmaktadır. Eğitim alan kişi uzun yıllar boyunca merkez kavramını geliştirerek, hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak ustalıkla hareket etmeyi ve başkalarıyla çatışmaktan nasıl kaçınabileceğini öğrenir. Aikido öğrencisi en sonunda nasıl bir durumla karşılaşırsa karşılaşsın, onunla etkili bir biçimde baş edebilmek için zihinsel sakinlikle fiziksel beceriyi bütünleştirmeyi iyi bir şekilde öğrenecektir. Bunun yanında diğer insanlara saygı duymayı ve uyumlu ilişkilere değer vermeyi de öğrenmektedirler. Aikido, uzman eğitmenler eşliğinde doğru tekniklerle uygulandığı takdirde her çocuk ve genç kesim için tavsiye edilen bir spor dalıdır. Çocuğunuzun ilerleyen zamanlarda kas, eklem ve kemik gelişimiyle ilgili herhangi bir sorun yaşamasını istemiyorsanız eğer küçük yaşlardan itibaren Aikido'yu sevdirmeli ve öğretmelisiniz. Aikido sanatının faydaları şunlardır;

1-Spor hareketlerini çalışırken, öğrendiği düşme ve kalkma teknikleri sayesinde herhangi bir düşme ve yaralanma durumunda ne yapması gerektiğini öğretir.
2- Dik bir şekilde durmayı sağlamaktadır.
3- Enerjik olmayı sağlar ve ruh sağlığını olumlu etkiler.
4- Stresi önlemektedir.
5- Doğru yöntemlerle nefes alıp vermeyi gerçekleştirir.
6- Farkındalık ve duruma uyum sağlayarak ona uygun olan reaksiyonu vermesini sağlar.
7-Kişiyi bilmediği kendisiyle yüzleştirir.

Aikido Yapan Gençler:

- Kendine yeterli bir birey olmasını desteklerken; toplum içinde yaşamanın temel kurallarını, saygıyı, işbirliğini ve uyumu öğrenirler.
- İç disiplini sağlayarak dikkatini toplar ve konsantrasyonunu arttırırlar.
- Fiziksel dayanıklılık, kuvvet, hız ve esneklik kazanır, düzgün bir duruşa sahip olurlar.
- Rekabetsiz bir ortamda, daha dengeli ve huzurlu bireyler olurlar.

AŞAĞIDA LİSTELEDİĞİMİZ ANKARA AİKİDO KURSLARINA FİYATLARINI SORABİLİRSİNİZ
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitesine Özel İndirimi" SORMAYI UNUTMAYIN

Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Ess Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:82 Kat:3 Daire:208 Yenimahalle - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Psikolojik Faydaları

Sinirbilim, psikoloji ve tıp alanlarında, fiziksel ve zihinsel sağlık arasındaki bağlantılar iyi bir şekilde kurulmuştur. Farkındalık ve hareket özgürlüğü geliştirmeye benzer şekilde, Aikido uygulaması psikolojik iç görü ve esnekliğe katkıda bulunmaktadır. Aikido sanatı, kendini yansıtma ve sosyal etkileşimlerin daha fazla farkındalığını teşvik etmektedir. Aikido çalışma arkadaşınızla birlikte Aikido tekniklerini öğrenme ve uygulama sürecinde, başkalarına ve çatışmalara tepkiniz de dahil olmak üzere kendiniz hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Aikido eğitimi sayesinde, günlük çatışmalara olumlu bir şekilde yaklaşmak için gerekli becerileri ve güveni kazanmanızı sağlar. Stres ve fiziksel eğitim baskılara karşı tepki, hayatın zorlukları ve başkaları ile olan ilişkilerinizde ortaya çıkacak tepkilerinizin çevrenize uyum sağlamasına yardımcı olabilmektedir. Aikido sporu özgüven ve olumlu bir benlik saygısı geliştirmeye oldukça katkıda bulunabilir.

Aikido'da panik yapmamak için kendinizi eğitiyorsunuz, ancak her durumu açıkça görüyorsunuz ve kendiniz-çevrenize fayda sağlamak için sakin bir şekilde cevap veriyorsunuz. Stresli durumları keşfederken, odaklanmış ve çözüme bağlı kalırken, daha fazla zihinsel esneklik ve uyum sağlamanızı geliştirebilirsiniz. Bu eğitim yaratıcılık ve problem çözme becerilerini geliştirmektedir.

Ne kadar uzun süre pratik yaparsak, duygusal benliğimiz üzerindeki etki de o kadar derin olacaktır. Potansiyel olarak da empati ve duygusal zekamızı arttırır. Aikido partnerleri arasındaki zorlu karşılıklı saldırı ve müdahale uygulaması bu nitelikleri geliştirmektedir. Yavaş yavaş, sürekli eğitim ile partnerimizin hareketine uyum sağlıyoruz, uyumlu bir yol buluyoruz ve bir bağlantı duygusu yaratarak birbirimizi anlıyoruz. Farkındalık, güven, esneklik, uyum sağlamak, yaratıcılık ve empatinin geliştirilmesi, bunların tümü topluluk değerleridir. Etkili liderlik yeteneklerinin artmasında da katkıda bulunur.

Aikido Nedir?

Aikido bir saldırı sanatı değil, bir savunma sanatı olarak adlandırılır. Fakat bu yetersiz bir tanımlamadır. Aikido geleneksel Japon budosunun bir örneği olmaktadır. Budo, kelime anlamıyla mızrağı durdurmak anlamına gelirken içeriği de savaşçının yolunu kapsamaktadır. Budo kelimesinin karşılığı olarak savaş sanatı anlamına gelen (martial arts) kullanılabilir. Savaş sanatı, budo'yu en yakın ifade eden kavram olmaktadır. Savunma ve saldırı kavramları, dövüş sanatının stratejileridir. Savaşçı savunmayı, saldırıya karşı bir tepki olarak değil, bir strateji olarak kullanır ve bir stratejinin diğerine önceliği bulunmamaktadır. Bu sanatta önemli olan doğru zamanda doğru stratejiyi kullanabilmektir. Aikido, bu stratejileri ve nasıl kullanılacağını öğretir. Aikido farkındalık, zamanlama ve tekniksel bütünlüğü içermektedir. Aikido çalışan kişiye kazandırdıklarının en başında farkındalık ve duruma uyum sağlayıp ona uygun olan reaksiyonu verme yetisidir.

Aikido'yu diğer uğraşlardan ayıran en önemli özelliği de kişinin belirli bir hedefe ulaşması için potansiyelini zorlamak ve insan-üstü bir gayret göstererek bir başkasına dönüştürmek değil; kişinin derinliklerinde yatan kendisini açığa çıkarmak ve onun farkına varmasını sağlamaktır. Aikido bir uğraş olarak; potansiyel sizi bulup gizlendiği yerden çıkararak sizi, henüz tanımadığınız sizle yüzleştirmektir. Aikido sizin bile bilmediğiniz sizi, sizle tanıştırmayı hedefliyor. Aikido, gençler ve 6-12 yaş çocuklar için olduğu gibi, 3-6 yaş grubu çocuklar için de oldukça faydalı ve geliştirici çocuk aktivitelerinden birisidir.

Aikido dersleri çalışan ve çalışmayan kişiler için değişik zamanlarda yapılmaktadır. Yani isteğe bağlı olarak hafta sonu kurslara katılarak Aikido dersi alabildiğiniz gibi bu dersler hafta içi de olabilmektedir. Önemli olan sizin bir Aikido kursuna başvurarak kurslarda ki görevliler ile kendinize en uygun saati ve günleri belirleyerek bir çalışma ve ders programı ayarlamanız oldukça uygun olacaktır. Birçok insan kalabalık Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde yaşamakta ve bu şehirlerin günlük stresinden, hengâmesinden bir an bile olsa uzaklaşmak istemektedir. Bu nedenle savunma ve dövüş sporları dersleri almak oldukça mantıklı bir seçimdir. Hem sıkıntı, stres ve günlük monotonluktan kurtulabileceğiniz gibi hem de kendinizi savunma yani kişisel savunma sporları öğrenerek çok daha güvende olabilmenizi sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki gittikçe kalabalıklaşan şehirlerde kişisel güvenlik önlemleri almak fazlalık değil aksine zorunluluk haline gelmektedir. Bir kişinin başına her an her şey gelebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle önceden bütün önlemlerini alarak her şey için hazırlıklı olmak yapılacak en doğru davranıştır.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de birçok Uzakdoğu savunma ve dövüş sporları büyük ilgi görmektedir. Bu sporların başında hiç şüphesiz Aikido gelmektedir. Birçok insan Aikido kurslarına katılarak Aikido dersleri almaktadır. Peki, ama Aikido dersleri ne kadar süreyle yapılır ve ders ücretleri ne kadardır? Hemen hemen hepimizin aklında bu soru vardır. Sizin için bir araştırma yaptık ve Ankara ilimiz için Aikido dersleri yaklaşık olarak 1 saatlik kısımlardan oluşur. Ders saatleri konusunda detaylı bilgileri Aikido ders süresi adlı makalemizde kolayca bulabilirsiniz.