BAYANLAR İÇİN WUSHU

blog yazısı ekle !

BAYANLAR İÇİN WUSHU

Wushu savunma sanatı hem spor olarak hem de dövüş sanatı olarak kullanılmaktadır. Buna göre wushu derslerine bayanlar katılabilir mi? Sorusu merak edilenler arasındadır. Öyleyse bu sorunun cevabını bu yazımızda netleştirelim.

Wushu savunması farklı dalların oluşumunun genel adıdır. Sanda, taolu, jijitsu, quinda gibi. Sanda dalı daha çok dövüş tekniklerinden oluştuğu için bayanların tercihi taolu ve quinda dalı üzerinde olmalıdır. Çünkü bu iki dal hayali rakibe karşı kendini savunma tekniklerinden oluşur. Aynı zamanda büyük ölçüde jimnastik ve şov hareketleri ile sergilenir. Bu dallar aynı zamanda beden yapısına göre de uyum sağlayabilecek niteliktedir. Yani bayanların vücut yapısı daha narin, esnek ve daha sade hareketlere uygun olduğu için bu dalı tercih edebilirler. Böylece wushu savunma sporunu gönül rahatlığı ile yapabilirler. Aynı zamanda wushu kurslarında profesyonel yardımı alarak kontrollü ve bilgi içerikli derslere katılma mümkündür.



Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara


Wushu savunma sporu görüldüğü gibi bayanlara yönelik oldukça geniş alanları vardır. Böylece bayanların acaba yapabilir miyim? Düşüncesinin yerini bir sonraki wushu dersleri ne zaman? Sorusuna bırakacaktır. Wushunun yararlarını açıklarken kilo vermede yardımcı olduğundan bahsetmiştik. Son zamanlarda bayanlar iş hayatında yer aldığından dış görünüşlerine olduğundan daha fazla önem vermekteler. Bunun için değişik diyet yollarına başvurmaktalar. Peki, bu diyet programları ne kadar sağlıklı olabilir ki? En iyi form kazanma yolu wushu sanatının bünyesindeki hareketlerde saklıdır aslında. Antrenmanlar da sürekli ve devamlı çalışmalar bayanların hayalini kurduğu fit ve sıkılaşmış vücuda kavuşmaları hayal değildir.

Wushu dünyaca kabul görmüş bir savunma sanatıdır. Bu spora ilgi duyan herkese kapılarını açmıştır. Yani acaba bayanlar yapabilir mi? Sorusunu müsabakalar sonucunda gösteriyor ki bayanlar da rahatlıkla yapabileceklerdir.

Yine wushunun silahlı dalını çalışmak isteyen bayanlar tercihlerine göre yapabilmeleri mümkündür. Silah ile yapılan wushu müsabakalarda sporcuya ek puan getirisi vardır. Silah olması bayanları korkutmasın. Çünkü antrenörler gözetiminde koruyucular giyinerek gerekli eğitim ve bilgiyi alarak rahatlıkla yapabilirler.

Gözde şehrimiz Ankara wushu savunma sporu açtığı kurslar ve verdiği dersler ile ilgisini kanıtlamıştır.