SAVUNMA SANATLARI DERSİ

blog yazısı ekle !

SAVUNMA SANATLARI DERSİ

Savunma sanatları dersleri spor okullarında, spor salonlarında ve spor merkezlerinde uzman hocalar denetiminde verilmektedir. Savunma sanatları dersleri öğrencilerin seviyelerine göre hazırlanmış sınıflarda verilir. Yani ilk olarak yeni başlamış öğrenciler hazırlık sınıflarında savunma sanatları dersleri alırken biraz daha tecrübeli öğrenciler amatör sınıflarında ve uzun bir süredir savunma sanatları ile ilgilenen öğrenciler ise profesyonel savunma sanatları sınıfında eğitim almaktadırlar. Şimdi biraz daha detaylı olarak inceleyecek olursak;

Ankara'da Savunma Sanatları için nerelere gidebilirsiniz?
Ankara Savunma Sanatları






İlk aşama olarak uzman hocalar savunma sanatları dersleri almak isteyen öğrencilerin öncelikli olarak bu sporları yapabilmesinde hiçbir sağlık engeli olamamasından emim olarak işe başlar. Her savunma sanatını kendine özgü bir felsefesi vardır ve her öğrenci de bu felsefeyi benimsemek zorundadır. İlk olarak derslerde savunma sanatlarının felsefesi anlatılarak derslere başlanır. Bu arada sadece felsefe eğitimi değil beslenme alışkanlıklarını da düzenlemek gerekir. Çünkü savunma sanatları oldukça yüksek tempoyu, hızı ve çevikliği gerektiren sporlardır. Bunu da ancak düzenli ve dengeli olarak beslenme ve düzgün bir çalışma sayesinde başarılabilir. Sadece beslenme eğitimi değil bir de savunma sanatlarına hazırlık için bazı egzersiz ve Fitness çalışmalarıyla desteklenir.

İkinci aşama olan amatör savunma sanatları dersleri ise artık bir takım beceriler öğrencilere yerleşmiştir. Artık daha çok savunma sanatlarında derece yükselme çalışmalarına önem verilir ve bu konu üzerine dersler yapılır. Savunma sanatlarında bu aşama derslerinde taktik ve strateji dersleri de verilir. Yani uzman savunma sporları hocanızın bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda dersler yapılır. Ayrıca artık amatör bir savunma sporları öğrencisi olduğunuz için müsabakalara da katılmaya hak kazanmışsınız demektir.

Savunma sanatlarında son aşama olan profesyonel savunma sanatları öğrencisi iseniz çok uzun bir zamandır savunma sanatları derslerine katılıyorsunuz demektir. Son aşama olduğunu belirttiğimiz profesyonel savunma sanatları öğrencileri birçok konuda bilgi ve deneyim sahibi öğrencilerdir. Müsabakalara profesyonel olarak katıldıkları gibi gerek ulusal gerek ise de uluslararası çapta düzenlenen savunma sanatları organizasyonlarına katılabilme hakkı kazanmışlardır. Ayrıca profesyonel savunma sanatları derslerinin ardından artık savunma sanatları hocalığı olmaya yükselme sınavları başlamaktadır.