BAYANLAR İÇİN BUDOKAİDO

blog yazısı ekle !

BAYANLAR İÇİN BUDOKAİDO

Bayanlar geçmişten günümüze kadar birçok spor alanında gerek pasif gerek ise de aktif olarak büyük görevler üstlenmişlerdir. Oldukça da başarılı oldukları da göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Bayanlar yapıları gereği erkeklere göre biraz daha zarif yapılı oldukları için korunmaya ihtiyaç duyarlar. Özellikle çalışan bayanlar ve tek başına dolaşmak zorunda olan bayanlar diğer bayanlara nazaran biraz daha risk altındadır ve kendilerini korumaya ve savunmaya ihtiyaç duyarlar. Bu sebepledir ki savunma ve dövüş sporlarına her zaman ilgi duymuşlardır.

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara


Bayanlar genel olarak iki sebepten dolayı dövüş ve savunma sporlarını tercih etmektedirler. Bu sebeplerde ilki yukarıda da bahsettiğimiz gibi kendilerini savunma amacıyla tercih etmeleridir. Bir diğer tercih sebebi ise bayanlar egzersiz tarzı ve fitness eğiliminde olan sporları en çok tercih etmektedirler. Budokaido sporu oldukça nazik ve yumuşak tekniklere sahip olan bir spor olması sebebiyle bayanların oldukça ilgisini çekmektedir. Özellikle müsabakalarda erke sporcuların yanı sıra bayan sporcular da her kademede büyük başarılar kaydetmişlerdir. Mini bayan, yıldız bayan, ümit bayan, genç bayan ve büyük bayan kategorilerinde büyük başarılara imza atmışlardır.

Wushu federasyonu bünyesinde budokaido sporuyla ilgilenen bayanlar spor salonlarına ve ya spor merkezlerinde ders almaya başlayabilirler. Özellikle çalışan bayanlara özel olarak spor salonlarında ve spor merkezlerinde bayanlara özel ders günleri ayarlayarak derslere sürekli olarak devam edebilmeleri için birçok avantaj bayanlara sunulmaktadır. Ankara da hizmet veren birçok spor salonu ve spor merkezinde bayanlar için budokaido dersleri hem kendi seviyelerinde olan hem de sadece bayanlara özel olarak verilen derslere katılabilirler. Bayanlar kendilerini daha güvende hissedebilmeleri tamamen savunma sporlarının verdiği özgüven hissiyle mümkün olabilmektedir. Bir savunma ve dövüş sporu kesinlikle kendini savunabilme yeteneği kazandırmasının yanı sıra bir de kendine güven duygusu katan ve bayanların daha güvende olabilmelerini sağlayacak sporları tercih ettikleri bir gerçektir. Ayrıca Ankara gibi büyük şehirlerimizde her ne kadar güvenlik önlemleri üst düzeyde olsa da kişisel anlamda alınabilecek savunma tedbirleri çok daha güven içerisinde olmanızı sağlayacaktır.