AİKİDO HAREKETLERİ

blog yazısı ekle !

AİKİDO HAREKETLERİ

Spor dalları kendilerine has olan birtakım hareketler içerir. Bu hareketlere bağlı olarak herhangi bir dal üzerinde spor yapmak isteyen kişiler kendi beklentilerine yönelik adımlar atarlar. Kişi herhangi bir spor dalında spor yapmak istiyorsa öncelikle kendi beklentisini ve o sporu uygunluğunu tartar, akabinde kendisine uygun spor dallarından belli birkaçını dener ve hangi spor dalında yetkinleşmek istediğini tercih eder.

Ankara'da Aikido için nerelere gidebilirsiniz?
Ankara Aikido







Aikido yakın zaman içerisinde Ankara içerisinde oldukça popüler olmaya başlamıştır. Öyle ki bu spor alanına ilişkin birçok kurum kurulmuş ve çeşitli uzmanlar tarafından bu spor dalına yönelik eğitimler verilmeye başlanmıştır. Aikido hareketleri kendine hastır.

Bunlardan bahsedecek olursak: Ki Taiso (Vücut hareketleri), Esnetme ve Gerdirme,HitoriWaza (Tekli çalışma egzersizleri), UdefuriWaza, UdefuriChuyakuWaza, SayuWaza, SayuChuyakuWaza, MaeUkemiWaza, UshiroUkemiWaza, IkkyoWaza, ZengoWaza, HappoWaza, ZenshinKoshinWaza, FunekogiWaza, NikkyoWaza, SankyoWaza, KotegaeshiWaza, KahoTekubi Kosa Waza, JohoTekubi Kosa Waza, UshiroToriWaza, UshiroTekubiToriZenshinWaza, UshiroTekubiToriKoshinWaza, TenkanWaza. Aikido diğer spor dallarından farklı olarak kişiye fiziksel ve zihinsel olarak sağladığı yararların yanı sıra birçok açıdan kazanım yaptırır.

Bu spor dalına ait olan hareketler ise yine bu spor dalı gibi kendine has özellikler barındırır. Günümüzde bu spor dalı çocukluktan itibaren yapılması gerektiği savunulur. Bunun sebebi bu spor dalı ile uğraşan kişinin fiziksel olarak uygunluğudur. Kişi fiziksel olarak uygunluk gösterirse o vakit bu spor dalında aktif olarak rol oynar.

Büyük şehirlerde yaşayan insanların spor dallarının herhangi birinde yetkinlik göstermesi önemlidir. Zira insanlar gün, hafta, ay, yıl içerisinde o kadar çok kendi işleri ve çalışmalarıyla yoğun oluyorlar ki bedenlerini unutacak denli kendilerinden uzak kalıyorlar ve spor yapmıyorlar. Bu durum ise kendilerine yaş aldıktan sonra geri dönüyor. Zira birtakım sıkıntılar yaşayarak hastane ortamlarında sürünmek yerine belli bir yerden sonra spor yaparak sağlıklı bir şekilde yaşayabilirsiniz. Aikido spor dallarının en zengini olarak size sağlıklı yaşamanın kapılarını aralayacaktır.