NEDEN AİKİDO YAPILMALI?

blog yazısı ekle !

NEDEN AİKİDO YAPILMALI?

İnsanların aikido yapmasının birçok farklı nedeni vardır. Bazıları sadece etkili bir şekilde kendini savunmayı tercih eder, diğerleri ise daha çevik olmak ister. Diğer kişiler de zihinsel olarak kendilerini geliştirmek isterler. Birçoğu da aynı zamanda japon kültürü ile ilgilendikleri için aikidoyu tercih ederler. Diğer yararları da bir grup içerisinde elde edilmektedir. Aikioda da yarış yoktur. Bunun yerine birbirine yardımcı olmak esas alınmaktadır. En önemlisi de aikido eğlence kaynağıdır.



Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

Ess Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:82 Kat:3 Daire:208 Yenimahalle - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Kendini savunma

Aikido etkili bir savunma sporudur. Pratik olarak farklı prensipleri öğrenmek için farklı teknikler kullanırız. Ve aynı zamanda vücut hareketleri sonuçta refleks olmaktadır. Aikidodaki felsefede de sorunlarla savaşmak konusunda öğretim vermektedir.

Fiziksel Egzersiz

Vücudumuz hareket için yapıldı ve sağlıklı kalabilmek için de egzersiz yapmamız gereklidir. Egzersizin sağlığımız için iyi olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de neden egzersiz yaparken aynı zamanda da keyif almayalım?

Aikido tüm vücudu çalıştırır ve dengeyi, vücut koordinasyonunu, esnekliği, gücü, dayanıklılığı ve duruşu da geliştirmektedir. Günümüzde sırt ağrısını gideren bir spordur.

Zihinsel Egzersiz

Japon felsefesinde vücut ve zihin bir bütün olarak görünür ve zihni çalıştırmak bedeni çalıştırmak kadar önem taşımaktadır.

Bu aikidoda da doğrudur ve çalışma sayesinde artan sakinlik ile zihinsel durgunluk sağlanmaktadır. Aynı zamanda da aikido sayesinde kendinize öz saygınız da artacaktır.

Eğitim

Aikido nasıl öğretilir?

Aikidoya başlayınca öncelikle başlangıç düzeyinde başlarsınız. Temel hareketleri öğrenirsiniz. Verilen alıştırmalarının yararlarını elde edersiniz. Hatta aikidoyu bırakmanız halinde bile yararlarını göreceksiniz. Başlangıç sınıfları bittikten sonra da diğer kişilerle bir grup halinde öğrenmeye başlarsınız. Çocuklar da aynı zamanda 13 yaşına kadar kendilerine ait gruplarda kalabilirler.

Aikido teknikleri dışında, aynı zamanda da eğitim sayesinde esnekliği, vücut koordinasyonunu, dengeyi, nefes almayı, gücü ve dayanıklılığı geliştirmektedir. Eğitim de sizin yeteneğinize uygun olarak verilir.

Teknikler genellikle ikiye iki şeklinde uygulanır ve kişilerin gelişmesi hedeflenir. Eğitim partnerleri sık sık değiştirilir. Böylece de kişi bir grup içerisinde birçok kişi ile pratik yapma imkanı sağlayacaktır. Temel prensiplerle başlıyoruz. Bu temel prensipler de aikidoyu öğrenmemize ve onun belli başlı öğeleri öğrenmemize olanak sağlar. Bu prensipler sayesinde de kendinizi daha sonra da geliştirmeye devam edebilirsiniz. İyi bir temele sahipseniz eğer daha sonra kendinizi geliştirmek için farklı ataklar da geliştirebilirsiniz. Eğitimlerimizde aynı zamanda tahta kılıç ve tahta eşya kullanmaktayız. Daha sonra da kendimizi bu noktada geliştirebiliriz. Tekniklerimizi hem aletlerle hem de aletsiz olarak uygulamamız mümkündür. Tüm atmosfer sayesinde sizin için gerekli kredi sağlanmış olacaktır. Aikidoya başlamak istediğinizde bize ulaşmanız yeterli olacaktır. Böylece de keyif almanız ve aynı zamanda da yaşam felsefesi elde etmeniz sağlanacaktır. Bu yüzden de aikido hem spor hem de zihinsel pratik olarak bir bütün olmanızı elde etmenizdir.