AİKİDONUN YARARLARI

blog yazısı ekle !

AİKİDONUN YARARLARI

Aikidonun birçok fiziksel ve psikolojik yararları bulunmaktadır bu yüzden de birçok yaş grubuna uygun olarak kullanılabilir.

Aikido: Dövüş Yönü

Öncelikle aikido geleneksel japon savaş sanatıdır. Bu yüzden de aikido sadece kendini korumak anlamına gelmemektedir.




Japoncadaki yapmak kelimesi ile Çince'deki tao kelimesi aynı anlama gelmektedir. Aynı zamanda bu kelime hayatı anlama ve evreni anlamak için size bir patika sunar. Japon tairihi sadece savaş değil aynı zamanda insan karakterinin gelişimi konusunda arınma olarak kabul edilir. Savaşçının kalitesi ve ideal prensipleri cesaret, güç, aklın açıklığı ve merhamet olarak sunulur. Bu yönden de japon savaş geleneği aynı avrupanın şövalyeliği ile benzeşir. Ve bu yüzden de günlük hayatta uygulanabilirliği gözlemlenir. Savaşçının yaşam tarzı sadece savaşmak değildir. Ama aynı zamanda savaşçının amacı kendisini mükemmeliğe kavuşturmaktır.

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Ess Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:82 Kat:3 Daire:208 Yenimahalle - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Savaşçının amacı tıpkı avrupa kültüründe olduğu gibi duyarlılık ve merhamet elde etmektir. Ideal bir samuray gibi japon savaşçı da bait bir savaşçı değildir. Savaşçı olmanın yanında da dengeli bir kişilik ve aynı zamanda da entellektüel bilgiye sahip olması gerekir. Bu durumda da kişi topluma yardımcı olabilmektedir. Günümüzde de bu gelenekler aikido'da da sürdürülmektedir. Aikido'daki her şey güçlü bir birey ve aynı zamanda topluma fayda sağlayan bilgi ve enerjiye sahip kişi olması için uygulanır. Savaşçının amacı gerçek düşmanla savaşmaktır. Bu anlamda da gerçek zafer kişisel zafer olarak tanımlanır. Bu da tamamen Aikido'nun ruhunu yansıtır.

Fiziksel Yararları

Tabi ki Aikido'nun felsefik ve içsel yararlarının yanında somut fiziksel yararları da bulunmaktadır. Aikido egzersizleri tüm fiziksel fitnes, esneklik ve rahatlama için de mükemmel bir programdır.

Insan vücudundaki genel olarak gücü iki şekilde açığa çıkarır: çekim gücüne sahip ve içsel. Birçok fitness aktivitesi belirli kasların ya da kas gruplarının çalışması anlamına gelmektedir. Dezavantajı da tüm vücut hareketeinin ve koordinasyonun nadiren vurgulanmasıdır. Bu yüzden de kas miktarı ve gücü de arttırır. Aynı zamanda bu tür çalışmalar tansiyonu yükseltir, esnekliği azaltır ve eklemleri vurgular. Sonuçlar estetik olarak memnun edicidir; ama çok fazla yapıldığında da sağlığa zarar verir. Ikinci tür güç olan içsel güç çoğunlukla dans etmek ya da jimnastikte vurgulanır. Bu aktivitelerde vücut koordineli bir şekilde hareket etmeyi öğrenir. Çekim gücüne sahip olan güçler tamamen bazı kasları ön plana çıkarır. Fakat ikinci güç vücudu tamamen çalıştırır. Sadece birkaç kası vurgulamak yerine rahatlamayı ve vücudunuzun merkezinden hareket etmenizi sağlar. Gücünüz tamamen genişlemiş olur.

Psikolojik Yararlar

Aikido eğitimi vücudu ve aklı ayrı olarak göstermez. Birinin durumu diğerini etkilemektedir. Bu nedenle de fiziksel rahatlama doğal olarak da zihinsel rahatlama olarak görülür. Dayanıklılık ve kendine güvenle birlikte kişi vücudunu da aynı zamanda kendine güvenerek ve güçlü bir şekilde hareket ettirebilir. Herhangi bir psikolojik ya da ruhsal iç sezi vücutta gösterilir ya da entellektüellikten daha fazlası meydana gelmektedir.