TÜRKİYE’DE NİNJUTSU

blog yazısı ekle !

TÜRKİYE’DE NİNJUTSU

Ninjutsu kelime olarak saklı, gizemli sanat olarak farklı anlamlara gelir. Felsefesi ise yapılan haksızlıklara karşı durmanın öğretisidir. Japon kültürüne ait bir savunma sanatıdır. Japonya'ya ait gelenek, görenek, medeniyetine ait izler taşımaktadır. Oluştuğu tarih hakkında kesin bir bilgi bulunmadığından eski bir spor olduğu bilinmektedir.



Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Ninjutsu oluştuğu andan beri iki sisteme bağlıydı. Bunlardan birincisi koga sistemi diğeri ise iga sistemidir. Koga sistemi önemini kaybetmiştir. Dünyada en geçerli olan bujinkan sanatındaki iga sistemdir. Aynı zamanda bu sitem Türkiye'de de kullanılmaktadır. Türkiye'de ninjutsu savunma sanatının ustası Ercan Şarbat'tır.

Ercan şarbat hocanın ninjutsu savunma sanatını ülkemizde açtığı özel okul ve kurslar ile tanıtmayı hedeflemektedir. Ninjutsu ile savunmayı öğrenerek Ninja olmak için adım atanlara, dersler vermektedir. Böylece ülkemizde çok sayıda Ninja yetiştirilmektedir. Ercan şarbat küçük yaşta ninjalığa ilgi duyması ile başlayan kariyerine farklı savunma sporlarına da yönelmiştir.

Ninjutsu kursları ile Ninjaların yere yuvarlanma, yere düşmeyi, teçhizat kullanma eğitiminden geçerek kendini korumayı da öğreniyor. Türkiye'de bujinkan sistemi Ercan şarbat ile başlamıştır. Her geçen yıl yetiştirilen öğrenci sayısı artmaktadır.

Ülkemiz gerek konum itibari ile gerek farklı kültürlere ev sahipliği yapması bakımından her türlü yeniliğe hep açık olmuştur. Bunlardan biri de ninjutsu savunma sanatıdır. Ninjutsunun faydalarının öğrenilmeye başlanması ile ülkemiz insanlarının da dikkatini çekmiş ve bu alana ilgi duymaya başlamışlardır. Dünyada uygulanan popüler sanatlar arasındadır.

Ülkemizde bu uygulamayı destekleyerek farklı şehirlerde açılan kurslar ile halka hizmetler sunmaktadır. Özellikle Ankara ilimiz bu şehirlerin başında gelmektedir. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki gerek kurs sayısı, gerek katılımcı sayısı gerekse eğitim kalitesi katılımcıların bu konuda yeteneğini geliştirme fırsatı yakalamıştır.

Ankara ninjutsu kurslarındaki dersler eğitmenlerin bilgi ve tecrübeleri ile bu sporda ne kadar iyi ve istekli olduğunu göstermektedir. Dersler herkesin katılmasına olanak vermektedir. Bay, bayan, çocuk, genç herkese hitap ederek Ninja olmak isteyenlere fırsat sunmaktadır.

Ankara ninjtsu kursları haftanın her günü hizmet vererek bu konuda fırsat bulamayan kişileri de düşünmektedir. Ninjutsu eğlenmek isteyenlerin, spor veya hobi olarak farklı ilgi alanları oluşturmak isteyenlere de hitap etmektedir.