KİCK BOKS DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

blog yazısı ekle !

KİCK BOKS DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

ANKARA BOKS KURSU FİYATLARI


Kick boks aslında daha önceden de belirttiğimiz gibi ağır bir spordur. Bunun üzerine akıllara ilk gelen soru kick boks derslerine kimler katılabilir? Tabi ki bu sorununu cevabı herkestir. Nasıl olduğunu şimdi sizler için açıklamasını yapmaktayız. Kick boks her ne kadar ağır bir spor olsa da bu durum kick boks sporunu sevenleri caydıracak bir durum olmaktan çıkmıştır. Çünkü uzman antrenör ve kick boks hocaları öğrencilerinin seviyelerine göre dersler vermekte ve belirli bir süre bu seviyelerde devamlı olarak eğitim görmeniz zorunludur. Eğer kick boksa yeni başladıysanız sizin için hareketler ve çalışmalar daha yumuşak olacağı gibi çalışmalarınız da çok yüksek tempoda olmayacaktır. Tabi bu durum geçici bir süreliğine olup adaptasyon süreci için geçerli olduğunu belirtmekte fayda vardır.





Birçok ebeveyn çocuklarının bir spora yönlenmesini çok ister. Ama ne var ki bu spor alanını seçmek oldukça zordur. Bir futbol mu? Yoksa basketbol mu? Yoksa dövüş ve savunma sporu mu? İşte tüm bu sorular sadece kısa birer örnekti. Aslına bakılırsa her sporun kendine göre bazı riskleri vardır. Siz bu riskler için önlemlerinizi aldığınız sürece hiçbir sorun yaşamadan büyük gelişmeler kaydedebilirsiniz. Çocuklar için özel olarak kick boks sınıfları ve dersleri konularak çocukların daha küçük yaşlarında olmalarının büyük avantajı kullanılabilir. Küçük yaşlarda vücut esnektir ve istediğiniz hareketleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Herhangi bir yan çalışmaya da ihtiyaç duymazsınız.

Ayrıca kick boks derslerine en çok rağbet gösteren diğer bir grup ise bayanlardır. Aslında bayalar için kick boks dersleri ve sınıfları yeni yeni hizmete girmekte olan bir uygulamadır ve oldukça da ilgi görmektedir. Bayanların hem kendilerini korumaları konusunda etkisi olduğu gibi daha fit ve gösterişli vücuda ulaşmak için de oldukça uygun bir spordur. Ama sadece bayanlar, erkekler ve çocuklar ilgi göstermemektedir. Orta ve ileri yaşlarda bulunanlarda kick boks sporunda ilerleme kaydedebilmektedir. Kick boks dersleri için önemli olan azim ve kararlılıktır. Yaşın, fiziksel durumunuzun ve cinsiyetinizin hiçbir engeli olmadığını sizde fark edebilirsiniz.