BAYANLAR İÇİN BRAZİLİAN JİU JİTSU

blog yazısı ekle !

BAYANLAR İÇİN BRAZİLİAN JİU JİTSU

Brezilian Jiu jitsu evrensel bir spor olduğunu diğer yazılarımızda da detaylı bir şekilde açıklamıştık. Bunun en açık delili ise bayanların Brezilian Jiu jitsu sporunu kolaylıkla yapabilecekleri spor salonlarının ve spor merkezlerinin bulunmasının yanı sıra bayanlar için özel olarak derslerin hazırlanması Brezilian Jiu jitsu savunma sporunun daha da evrensel bir spor olabilmesini sağlamaktadır.


Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Bayanlar geçmişten günümüze kadar birçok spor dalına yönelmiştir. Bu yönelişin de birçok amacı olmuştur. Nitekim bayanların bu amaçlarının başında da kendini savunma yeteneği kazanması gelmektedir. Bayanlar klasikleşen sporlardan biraz daha uzaklaşarak Brezilian Jiu jitsu savunma sporuna yönelmektedirler. Son dönemlerde bayana karşı artan şiddet olaylarına bir nebze de olsa kendini savunma amaçlı kullanılan en etkili yöntem olmuştur. Ayrıca sadece kendini savunma değil, formda kalma, daha fit bir vücuda kavuşma ve kilolarınızda hızlı bir şekilde kavuşma imkânını sizlere sunmaktadır.

Spor günümüzün vazgeçilmez bir etkinliği haline gelmiştir. Özellikle savunma sporlarının en çok tercih edildiği bu dönemlerde Brezilian Jiu jitsu savunma sporu, spor salonlarında ve spor merkezlerinde uzman hocalar denetiminde etkin bir şekilde yapılmaktadır. Brezilian Jiu jitsu sporu derslerine her yaştan ve her kesimden insan katılabildiği gibi bu sporcuların en büyük çoğunluğunu bayanlar oluşturmaktadır. Çünkü BJJ sporunun temel prensibi olan zayıf ve narin bir kişinin kendinden daha güçlü bir kişi üzerinde üstünlük kurmak için oluşturulmuş bir spordur. Bu da bayanların Brezilian Jiu jitsu sporu yapabilmeleri için oldukça büyük avantaj sağlamıştır.

Ayrıca bir diğer önemli sorun olan çalışan bayanların spor yapamamalarının önüne geçilebilmesi için haftanın belirli günlerinde spor salonlarında ve spor merkezlerinde bayanlara özel dersler sunulmaktadır. Bayanlar için bu kadar çok imkânlar sunulduğu için onlar da BJJ savunma sporu derslerine katılabilmektedirler. Aslına bakılırsa bayanların en çok tercih ettiği sporların başında Fitness ve bazı egzersizler yer almaktadır. Ama yine de bu sporlar tam olarak bayanların ihtiyaçlarını karşıladığını söylememiz mümkün olmamaktadır. İşte bu nedenle Brezilian Jiu jitsu sporu hem bayanların Fitness ve egzersiz ihtiyacını karşıladığı gibi hem de kendilerini savunma yeteneğini kazandırmaktadır.