ÇAYYOLU-YAŞAMKENT-ÜMİTKÖY KİCKBOKS TAEKWONDO MMA BOKS MUAY THAİ WUSHU

blog yazısı ekle !

ÇAYYOLU-YAŞAMKENT-ÜMİTKÖY KİCKBOKS TAEKWONDO MMA BOKS MUAY THAİ WUSHU

Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Kickboks Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Kickboks Kursu, Ankara`da kickboks eğitimi almak isteyen herkese alanında uzman eğitmen kadrosuyla eğitim veren kuruluşlardır.

Kickboks, 2000 yılı aşkın geçmişiyle Asya`dan Avrupa`ya ve dünyanın her köşesine ulaşmış dövüş sanatlarındandır. Kickboksun bu denli yaygın olan faaliyeti, her yaştan ve her ırktan insanın bu sporu denemesini sağlamış ve her geçen gün daha fazla kickboks sporcusunun bu sporu tercih etmesini sağlamıştır.

Kickboks Eğitimi

Kickboks Eğitimi, alanında uzman eğitmen kadrosuyla kişiye özel şekilde programlanarak gerçekleştirilir. Kickboks sadece erkeklerin yapabileceği bir spor branşı değildir. Kadınlar ve hatta çocuklar da kickboks eğitimi alabilir ve kickboks sporcusu olabilirler.

Kickboks Yapmanın Vücuda Faydaları

Kickboks sporu bu spora gönüllü olanlar, kickboks yapmayı denemek isteyenler ve sıkıcı rutin spor faaliyetlerinden sıkılanlar için ideal bir tercihtir. Kickboksun dinamik ve yüksek kas aktivitesiyle birlikte koordinasyon gerektiren bir spor olması vücudun kısa süre zarfları içerisinde normalden daha aktif bir şekilde kas çalıştırmasını sağlar. Bu durum daha hızlı yağ yakımı sağlayacağından hızlı bir şekilde forma girmeye yardımcı olur.

Kickboks Stres Seviyesini Azaltmaya Yardımcı Olur

Kickbokstaki aktif kas faaliyetleri, günlük stres faktörlerindn uzaklaşmaya yardımcı olabilir.

Vücut Dengesini Düzenlemeye Yardımcı Olur

Kickboks faaliyetleri sırasında kaslarda endorfin salgılanır. Endorfin salgısı kişinin kendisini daha mutlu hissetmesini sağlar.

Metabolizmayı Hızlandırır

Kickboks yapılırken normal bir spor faaliyetinden daha fazla kalori yakılır. Bu durum metabolizmanın hızlanmasını, kasların normalden daha aktif bir şekilde çalışmasını ve daha büyük miktarda kaloriler yakılmasını sağlar.

Vücut Duruşunu Düzeltir

Kickboks, özellikle bel, sırt ve karın bölgesindeki kasların aktif bir şekilde çalışmasını sağladığından bu bölgelerdeki kas gruplarını güçlendirir. Bu durum kambur duruşların ve eğri vücut postürlerinin düzelmesini sağlar.

Siz de alanında uzman bir eğitmen kadrosundan kickboks dersleri almak ve kendinizi geliştirmek için iletişime geçebilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Taekwondo Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Taekwondo Kursu, Ankara`da Taekwondo eğitimi almak isteyen her yaştan birey için profesyonel eğitim hizmetleri sunan kurslardır.

Taekwondo, en eski dövüş sanatlarından biridir. Savunma, konsantrasyon, disiplin ve sağlık bu sporun temel amaçlarıdır. Taekwondo`da ayaklar ve bacaklar esas alınarak hareket gerçekleştirilir.

Taekwondonun Faydaları

Taekwondo fiziksel, zihinsel, bedensel ve ahlaksal gelişimin sporudur ve bu nedenle bu sporu yapan kişiye sağladığı pek çok etki yer alır.

Taekwondo, grup halinde yapılan bir spordur. Grup halinde yapılan bir spor olması bireylerin kendilerini sözlü ve bedensel bir şekilde daha iyi ifade ettikleri bir ortamda bulunmalarını sağlar. Aynı amaç doğrultusunda aynı spor faaliyetlerini gerçekleştiren bireyler kendilerini rahat bir ortamda ve güvende hissederek antrenmanlarını yaparlar.

Taekwondo`nun temel amaçlarından olan bireyin mental gücünün arttırılması kendini savunmanın öğrenilmesiyle gerçekleştirilir.

Taekwondo`da belirlenen ilerleme hedefi doğrultusunda bireyler antrenmanlarını gerçekleştirir. Bu durum azmi arttıran ve odaklanma yönünden kuvvetlenme sağlayan bir süreci kapsar. Bu süreçte bir hedefe nasıl ve ne şekilde ulaşıldığı öğrenilir ve aynı zamanda bedende gerçekleşen olumlu değişimler fark edilir.

Fiziksel aktivitelerin sağladığı endorfin salgısı, bireyin kendini daha mutlu hissetmesinde etkilidir. Aynı zamanda günlük hayatın stresinden uzaklaşmada da çok etkili bir branştır.

Taekwondo`da yapılan hareketler kişiye esneklik ve kas gücünde artış sağlar. Bu durumda kişinin fiziksel dayanıklılığı da artmış olur.

Siz de Taekwondo öğrenmek ve Taekwondo hakkında merak ettikleriniz hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için iletişime geçebilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Boks Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Boks Kursu, Ankara`da boks eğitimi almak isteyen herkese alanında uzman kadrosuyla hizmet sunan kurslardır.

Boks, Antik Yunan döneminden bu yana yapılagelen en bilindik dövüş sporlarından biridir. Antik Yunan döneminde olimpiyatlarda sıkça görülen bu spor, günümüzde de aynı etkiyi toplamaktadır. Boksun antik çağlardan bu yana değişmeyen özellikleri arasında bireyin vücut yapısını daha sağlıklı ve koordineli kılması, bireyin vücut kasları ve beyin arasında kurduğu koordinasyonu güçlendirmesi ve daha azimli biri kılması yer alır.

Boks kapsamında ip atlama, jimnastik ve koşu gibi başka spor faaliyetleri de gerçekleştirildiğinden bireyin sportif kişiliğinin güçlenmesi de söz konusudur.

Boks Eğitimi

Boks Eğitimi, her birey için özel olarak oluşturulan bir program çerçevesinde gerçekleştirilir. Bireyler uzman eğitmenlerle istişare ederek kendileri için en uygun antrenman seçeneklerini değerlendirdikten sonra çalışmalarını gerçekleştirebilirler. Boks eğitiminden her yaştan birey faydalanabilir.

Boks Yapmanın Faydaları

Spor yapmanın bireyin sağlığına ve vücut gelişimine sağladığı faydalar herkes tarafından bilinmektedir. Boksun bu faydalar içerisinde kişiye özel olarak sağladığı başka artı yönler de yer alır.

Boks yaparken kişi sadece kendi hareketlerine odaklanmaz. Aynı zamanda karşı taraftan gelecek hamleleri de tahmin etmeli, değerlendirmeli, hazır olmalı ve daha sonra hareketini gerçekleştirmelidir. Bu durum kişiye psikolojik yönden güçlenme, beyin – vücut koordinasyonuna hakimiyeti arttırma ve stratejik düşünme becerileri kazandırır.

Boks hareketleri yapılırken oldukça hızlı ve aktif bir şekilde kas aktivitesi gerçekleştirildiğinden yağ yakımı hızlanır ve metabolizma olduğundan daha hızlı bir şekilde çalışmaya başlar. Bu durum vücudun hızlı gelişmesini, kasların güçlenmesini ve vücudun forma girmesini sağlar.

Boksta yapılan hareketler, bireyi günlük yaşamın stresinden uzaklaştırarak zihinsel ve bedensel bir rahatlama yaşatır.

Siz de boks eğitimi almak ve boks sporunda kendiniz geliştirmek için iletişime geçebilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Muay Thai Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Muay Thai Kursu, Ankara`da Muay Thai dövüş sporunun eğitiminin alınabileceği kurslardır.

Muay Thai, kelime anlamı olarak Tay Boksu anlamına gelmektedir. Tayland`ın resmi dövüş sporu olan Muay Thai, 13. Yüzyıldan beri süregelen bir tarihe sahiptir. Askeri bir dövüş sporu olarak ortaya çıkmıştır.

Muay Thai`da 8 uzuv üzerinde çalışıldığından bu spor 8 Uzuv Sporu olarak da bilinir. Günümüzde yapılan Muay Thai, modern bir dövüş sporu haline getirilmiştir. Bir ringde gerçekleştiren Muay Thai, ayakta yapılır. Yumruk, dirsek diz ve tekme bu sporda temel uzuvlardır. Muay Thai`ı diğer dövüş sporlarından ayıran en temel fark içerisinde bulunan geleneksel ögelerdir. Wai Kru Ram Muay, Muay Thai`dan önce gerçekleştirilen geleneksel dans ritüelidir. Ayrıca Mongkon adı verilen geleneksel başlıklar da bu sporda kullanılan özel ekipmanlardandır.

Saldırı, savunma ve karşı hamle Muay Thai`daki temel stratejik tekniklerdir.

Muay Thai Eğitimi

Muay Thai Eğitimi, Muay Thai sporunu öğrenmek isteyen amatör ya da profesyonel herkese verilebilen bir eğitimdir. Muay Thai, öğrenmesi kolay dövüş sporlarından biridir ve bir eğitmen eşliğinde alınması en etkili ve en güvenli şekilde öğrenilip geliştirilmesini sağlar.

Muay Thai`ın Faydaları

Muay Thai, savunma gücünü arttırır ve vücut koordinasyonu dengesinin etkili şekilde kurulmasını sağlar.

Zihinsel güçlenmeye olanak sunar.

Kalori yakımını hızlandırır ve kasları güçlendirir.

Stres seviyelerini azaltır ve bireye günlük hayatın kargaşasından uzaklaşma fırsatı sunar.

Muay Thai öğrenmek ve kendinizi bu spor branşında güçlendirmek için iletişime geçebilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy MMA Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy MMA Kursu, Ankara`da MMA (Mixed Martial Arts) Karma Dövüş Sanatları eğitimi almak isteyen her bireye hizmet sağlayan kurslardır.

MMA yani Karma Dövüş Sanatları, diğer birçok dövüş sanatından ve en çok Jui-Jitsu`dan gelen tekniklerin kullanılarak ayakta ve aynı zamanda yerde dövüşmeyi kapsayan bir dövüş sporudur.

MMA`de savunma – mücadele – saldırı üçlüsü, iki rakip sporcunun stratejik taktiklerini üzerinde kurduğu kavramlardır. Yumruk, tekme, fırlatma, boğma gibi hareketler MMA`de sıkça kullanılır. Bir MMA dövüşü, rakiplerden birinin pes etmesiyle ya da knock out ile sonlanır.

MMA, Amerika, Avustralya, Asya ve Avrupa`da kısaca dünyanın her köşesinde merakla takip edilen ve milyonlarca hayranı olan bir spor alanıdır. UFC, ONE FC, ROAD FC gibi dünya çapında düzenlenen ve her ülkeden sporcunun yer aldığı organizasyonlar dünyanın her köşesinden seyircisiyle buluşmaktadır. Bu kadar geniş bir izleyici kitlesine hitap ettiğinden her geçen gün daha fazla MMA sporcusu yetiştirilmekte ve daha fazla birey MMA eğitimi almaktadır.

MMA Eğitimi

MMA Eğitimi, bu eğitimi almak isteyen ve fiziksel kondisyon sağlayabilen herkese sağlanmaktadır. MMA farklı dövüş sporlarının teknikleri kullanılan bir spor dalı olsa da kendi içerisinde uyulması gereken kurallar mevcuttur. Bu nedenle bu spor için alınacak eğitimin mutlaka alanında uzman bir eğitmen eşliğinde gerçekleştirilmesi tavsiye edilir.

MMA eğitimi hakkında merak ettiklerinizi sormak ve MMA eğitimi almak için irtibat sağlayabilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Wing Tsun Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Wing Tsun Kursu, Ankara`da dövüş sporlarına ilgi duyan amatör veya profesyonel kişilere alanında uzman eğitmen kadrosuyla hizmet sunan kurslardır.

Wing Tsun, bir Çin yakın mesafe dövüş stili ve aynı zamanda savunma sanatıdır. Yeni sayılabilecek bir dövüş sanatıdır. Yaklaşık 300 yıl önce güney Çin`de Ming İmparatorluğu`nda ortaya çıkmıştır. Budist rahibe Ng Mhui tarafından ortaya atılmıştır. Bir kadın tarafından ortaya çıkarılan savunma sanatı olması dikkat çeken özelliklerinden biridir.

Diğer dövüş stillerinde yer alan eksik noktalar esas alınarak hazırlanan bu stilde yeni bir uygulama metodu oluşturuldu. Bu sayede Wing Tsun, fiziksel özellik bakımından farklı nitelikler taşıyan her kesimden insan tarafından rahatlıkla uygulanabilecek bir dövüş stili halini aldı.

Wing Tsun`un Faydaları

Wing Tsun, diğer dövüş sanatlarına kıyasla daha yeni olduğundan modern insanın gereklilikleri ve yaşam tarzına uygun şekilde hazırlanmıştır ve bu nedenle uyum sağlanması daha basit hale getirilmiştir.

Wing Tsun, modern dünya insanının kendini savunması noktasında oldukça etkili ve kapsayıcıdır. Temel amacı da nefis müdafadır.

Wing Tsun, öğrenilmesi en kolay dövüş stillerindendir çünkü tam da bu sebepten yani kısa sürede ve olabilecek en kolay şekilde öğrenilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kolay ve hızlı şekilde öğrenildiğinden bireye kendini geliştirme olanaklarını ve zamanını en geniş şekilde sunar.

Wing Tsun, odaklanmayı arttırır ve aynı zamanda fiziksel gelişime de katkı sağlar.

Wing Tsun hakkında daha fazla bilgi almak ve Wing Tsun öğrenmeye başlamak için iletişime geçebilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Wushu Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Wushu Kursu, Ankara`da Wushu dersi akmak isteyen kişilere alanında uzman eğitim kadrolarıyla hizmet veren kurslardır. Wushu kurslarında dersler kişilere özel olarak hazırlanır ve uzman eğitmenler eşliğinde dersler gerçekleştirilir.

Wushu, Çin`de doğup gelişmiş ve ardından tüm dünyaya yayılmış dövüş sporlarından biridir. Batı coğrafyasında KungFu olarak bilinen Wushu, çıplak el ile ya da silahla gerçekleştirilir.

Çin`de ortaya çıkışının üzerinden geçen 5000 yıldan beri Wushu dünyanın her köşesine yayılmış ve her ülkeden dövüş sporları meraklılarıyla buluşmuştur. Çin`in en popüler fiziksel aktivitesidir.

Wushu her yaştan, her cinsiyetten birey için uygun bir dövüş sporu olduğundan yüksek popülerliğe sahiptir.

Wushu`yla sağlıklı bir beden, kendini savunma stratejleri, zihinsel dayanıklılık ve bedensel güçlenme gibi pek çok farklı odak noktası yer alır.

Wushu`nun Faydaları

Wushu, bacak, sırt ve karın kaslarının son derece aktif bir şekilde çalıştırıldığı bir dizi hareketi kapsar ve bu nedenle tüm vücutla birlikte özellikle bu kas bölgelerinde yoğun bir gelişme elde edilmesini sağlar. Aynı zamanda vücuda esneklik kazandırır.

Wushu, denge – koordinasyon ikilisini kapsayan bir branştır. Bu sayede kişiyi hem denge hem de koordinasyon noktasında son derece güçlü konumlara ulaştırır.

Wushu antrenmanlarında kişinin verdiği tepkiler ve tepki süresi fark edilir ve bu noktada da hem zihinsel hem de fiziksel bir gelişme kaydedilir.

Alanında uzman eğitmenlerden Wushu dersleri almak için irtibata geçebilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Savunma Sanatları Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Savunma Sanatları Kursu, Ankara`da savunma sanatları dersleri almak isteyen ve kendini savunmada gelişme kaydetmek isteyen herkes için alanında uzman eğitmenler aracılığıyla verilen eğitimleri kapsamaktadır.

Savunma sanatları, modern dünyanın insanının kendini güvende hissetmesi, fiziksel olarak gelişmesi, zor durumlarla nasıl başa çıkacağını öğrenmesi, psikolojik açıdan güçlenmesi ve kendini savunmayı en etkili ve bilinçli şekilde öğrenmesi açısından en mükemmel yoldur.

Savunma sanatları eğitimleri alan ve kendilerini bu alanlarda geliştiren bireyler, hayatta iş, kariyer, akademi, eğitim vb. pek çok alanda da gelişme ve başarı kaydederler. Spor yapmak ve savunma sanatlarını öğrenmek kendini tanımanın ve kendini geliştirmenin en iyi şekli olduğundan herkese önerilmektedir.

Savunma sanatları kursları ve detayları hakkında bilgi almak için irtibat sağlayabilirsiniz.


Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Dövüş Sanatları Kursu



Çayyolu – Yaşamkent – Ümitköy Dövüş Sanatları Kursu, Ankara`da dövüş sanatları alanlarında uzman kadrosuyla dersler veren kurslardır.

Dövüş sanatları kursları, her kişinin tercih etmek istediği faaliyete göre kişiye özel programlamalar yaparak onlar için en yararlı antrenmanların yapılması noktasında görev alırlar. Dövüş sanatları kursunda kickboks, boks, MMA, muay thai, taekwondo, wushu, wing tsun gibi alanlarda eğitimler alınabilir. Dövüş sanatları kursları her yaştan birey için özel olarak dersler sunmaktadır. Dersler tercih edilen dövüş sanatının türüne göre grup ile ya da bireysel olarak gerçekleştirilebilir.

Ankara`da dövüş sanatları kurslarına başlamak ve dövüş sanatları kursları hakkında ayrıntılı bilgi almak için irtibat sağlayabilirsiniz.