ÇOCUKLAR İÇİN TAE BO NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN TAE BO NEDEN ÖNEMLİDİR?

Tae bo her kesimden, her yaştan ve her cinsten insan için oldukça büyük öneme sahiptir. Tae bo nun bugüne kadar keşfedilmiş onlarca hatta yüzlerce yararı bulunmaktadır. Ayrıca her geçen gün yapılan araştırmalar neticesinde de yeni yararları ortaya çıkmaktadır. Her insanın tae bo sporunu tercih etmesinin sebepleri vardır. Bu sebeplerin başında da nitekim sağlıklı olmak ve daha fit ve düzgün bir vücuda ulaşmak gelmektedir. Ama biz bu yazımızda sadece çocuklar için tae bonun öneminden bahsedeceğiz. Çünkü tae bo hem temposu itibariyle hem de hareketleri itibariyle çocuklar için oldukça uygun bir spordur. Yapılan araştırmalara göre en uygun spora başlama yaşı çocukluk dönemlerinde ve 7 ila 11 yaş aralığında olduğu belirlenmiştir.


Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Çocuklar gelişim sürecinde oldukları için bu dönemlerini bir spor alanına yönelerek geçirmeleri oldukça önemlidir. Çünkü bu dönemde çocukların vücutları oldukça esnek ve spor için oldukça uygun durumdadırlar. Hem metabolik olarak hem de psikolojik olarak bir spora yönelmeleri ileriki yaşam dönemlerinde de oldukça rahat etmelerini sağlayacaktır. Ebeveynlerin çocukları için tercihi tae bo sporundan yanadır. Çünkü hem şiddet içeriği olmamasından dolayı hem de kişiye özel temposunun ayarlanabilir olmasından dolayı ilk tercihleri olmaktadır. Tae bo çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini tamamlayıcı nitelikler taşımaktadır ve çocuklar için belki de tercih edilebilecek en uygun spordur.

Çocukların gelişim sürecinde en çok ihtiyaç duydukları düzenli ve dengeli kas, kemik ve eklem dokularının oluşmasının yanı sıra psikolojik olarak ta gelişimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Yani çocuklar hem fiziksel gelişimlerini sağlayacak hem de psikolojik gelişimlerini sağlayacak tae bo sporuna yönlenmeleri bütün gelişim süreçleri için oldukça yararlı olacaktır. Kas ve kemik dokularını tahrip etmeden hızlı bir şekilde kas ve kemik oluşumuna yardımcı bir spordur tae bo. Bu sebeple ebeveynler çocukların yaşına en uygun çalışma temposunun seçilerek çocuklarına uygulanmasını istemektedir. Spor salonu ve spor merkezlerinde de ailelerin bu isteği doğrultusunda çocuklara özel olarak ayarlanmış tae bo dersleri verilmeye başlanmıştır.