TAE BO DERSİ FİYATLARI

blog yazısı ekle !

TAE BO DERSİ FİYATLARI

Ankara Tae Bo Kursu Fiyatları

1990’lı yılların popüler aerobik egzersiz sporu olan Tae Bo, günümüzde dünya genelinde yaygın bir şekilde ilgi görüyor. Ülkemizde de Tae Bo sporuna olan ilgi hayli yüksek seviyede. Bu da beraberinde Ankara Tae Bo kursu fiyatları konusunu gündeme getiriyor. Bu yazımızda Tae Bo sporu ücretleri ve bu spor hakkında tüm merak edilen konulara yer verdik. Keyifli okumalar dileriz.

Bu yazımızda Tae Bo ile ilgili aşağıdaki konulara değineceğiz.

  1. Ankara Tae Bo Kursu Fiyatları
  2. Ankara'daki Tae Bo Kursları Listesi, Telefon, Adres ve Fotoğrafları
  3. Tae Bo Nedir?
  4. Tae Bo Sporu Nasıl Yapılır?
  5. Tae Bo Sporunun Faydaları
  6. Tae Bo Sporu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

AŞAĞIDA LİSTELEDİĞİMİZ TAE BO SALONLARINI DETAYLI İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

SALONLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ

Tae Bo sporu, 1990 senesinde tekvando uzmanı Billy Blanks tarafından bulunmuş egzersiz sporudur. Korece’de ayak ve bacak, İngilizcedeki ‘box’ kelimesinin birleşimiyle meydana gelmiştir. İçerisinde egzersizin neredeyse her kolu bulunur. Genel olarak şu sporların harmanlanmasıyla meydana gelmiştir:

  • Kix Box
  • Karate
  • Yoga
  • Bale Dansı
  • Hip Hop Dansı

Ülkemize 2000’li yılların başında giren bu spora ilginin fazla olması, birçok özel kursun da açılmasını sağladı. Ankara’da da Tae Bo kursu veren birçok kurs mevcut. Üstelik 7’den 70’e her yaştan bireyi kapsaması, katılımların çok olmasını sağlıyor. Peki Ankara Tae Bo kursu fiyatları ne kadar? Ankara’da Tae Bo kursu ücretleri nedir? işte cevabı…

Yukarıda belirttiğimiz üzere son yıllarda Ankara’da Tae Bo kurs sayılarının artması, bu spora ilginin fazla olması ve oldukça sağlıklı öğeleri içinde barındırması en belirgin özelliklerinden bazıları. Üstelik kurs ücretleri de hayli uygun seviyede. Hemen her bütçeden birey bu kurslara katılarak aile bütçelerini sarsmadan fit ve zinde bir vücuda kavuşabilir. Ankara Tae Bo kursu fiyatları konusunu merak ediyorsanız öncelikle nasıl bir ders programına katılacağınızı belirlemenizde fayda var. Çünkü ders şekline göre fiyatlarda farklılık görülür.

Tae Bo Kursu Ders Fiyatı : 10 ders 1700 TL (süresi size bağlı. Yani bu 10 dersi istediğiniz zaman kullanabiirsiniz. Tabi bu sistem salondan salona değişiklik gösterebilir.)

AŞAĞIDA LİSTELEDİĞİMİZ TAE BO SALONLARINI DETAYLI İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

SALONLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Tae Bo Nedir?

Daha önce bu sporu duymayanlar için Tae Bo nedir? sorusu sıklıkla gündeme geliyor. Dünya genelinde bu spor için ‘gölge boksu’ terimi de kullanılıyor. Kökenleri ‘Thai-Box’ sporuna dayansa da literatürde Billy Blanks’ın tekvando egzersizleri için icat ettiği kabul görür. Farklı spor branşlarının öğelerini içerisinde barındırır. Tekvando, boks, bale ve hip hop buna örnek olarak gösterilebilir.

Tae Bo, fitness sporuyla birlikte yapılsa da tek başına bağımsız olarak da hayli efor sarf edici özelliğe sahiptir. Temelde arka fonda adrenalin arttırıcı müzikler kullanılır. Müziğin temposuna göre de egzersizler gerçekleştirilir. Günümüzde yüksek eforlu spor aktivitelerini sevenler için Tae Bo harika bir seçenek. Ayrıca Ankara Tae Bo kursu fiyatları da oldukça makul seviyede.

Tae Bo Sporu Nasıl Yapılır?

Tae Bo sporuna ilgi duyuyorsanız Ankara’da eğitim veren birçok kurs var. Bu kurslarda eğitim veren uzmanların Tae Bo sertifikası bulunur. Yani alanında hepsi uzman kişilerdir. Tae Bo eğitmenleri spor salonlarında sınıflar kuruyor. Buradaki grup derslerine katılarak grup aktivitelerinden faydalanabilirsiniz. Ancak bulunduğunuz yerin ve eğitmenin Tae Bo sertifikası olduğundan emin olmanızda fayda var. Böylelikle sporu en doğru şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

Bu sporu gerçekleştirmenin bir diğer yolu da internet üzerinden satılan Tae Bo eğitim videolarıdır. Videoyu oynatarak ekran karşısında egzersizleri yapmanız mümkün. Fakat bu tavsiye edilen bir yöntem değil. Çünkü etkisi düşük oluyor. Unutulmamalıdır ki Tae Bo sporu enerji ister. Grup çalışmaları bu alanda en iyi tercih olacaktır.

Tae Bo Sporunun Faydaları

Tae Bo sporunun günümüzde dünya genelinde yaygın olarak tercih edilmesinin en önemli sebebi, bireylere sağladığı faydalarıdır. Öyle ki, birçok dövüş sporunda müsabaka önce sporcular ısınmak için genellikle bu sporun tekniklerini uygularlar. Ankara Tae Bo kursu fiyatları konusunu merak edenler için yazının devamında bu sporun faydalarını listeledik. İşte Tae Bo faydaları…

Kilo Verdirir

Tae Bo sporunun temelin yüksek tempolu hareketler vardır. Bu da haliyle yüksek kalori harcamak anlamına geliyor. Amerikan Spor Konseyi bu alanda bir araştırmada bulundu. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre 1 saatlik Tae Bo idmanında ortalama 350 ila 450 arasında kalori yakılmaktadır. Eğitmenin performansına göre bu kalori yakma oranı 800’lü seviyelere kadar çıkmaktadır. Ancak belirtmekte fayda var ki bu spor ile kilo vermek istiyorsanız, aynı zamanda iyi bir diyet yapmanızda fayda var.

Kas Gücü Arttırır

Tae Bo sporu, alt ve üst kas gruplarını çalıştırmak için düzenlenmiştir. Yani Billy Banks’ın da belirttiği gibi bu spor aerobik faaliyetlerinin çok daha üzerindedir. Eğer bu sporu yaparsanız uzun vadede vücudunuzdaki toplam kas kütlesinde artış göreceksiniz. Ankara Tae Bo kursu fiyatları da daha önce belirttiğimiz gibi gayet makul seviyede.

Esneklik Kazandırır

Tao Bo sporunun faydalarından bir diğeri de vücuda kazandırdığı esnekliktir. Tekme, yumruk ve dans aktiviteleri, vücudun hemen her bölgesinde esnemeye sebep olur. Uzun süre bu spor yapıldığında vücuttaki değişim gözle görülür seviyede olur. Sadece esneklik değil, aynı zamanda vücudunuzda hareket kabiliyetinde artış yaşanır.

Tae Bo Sporu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tae Bo sporu dışarıdan bakıldığında her ne kadar eğlenceli ve kolay gibi görünse de uzmanlar bu sporu yapacakları uyarıyor. Özellikle Tae Bo idmanına başlamadan önce mutlaka ısınma yapılmalı ve kaslar harekete geçirilmeli. Eğer ısınmadan bu spora başlanırsa kaslarda yırtılma gibi ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılabilir.

Ankara Tae Bo kursu fiyatları konusunu yukarıda detaylıca anlattık. Şimdi de son olarak Tae Bo sporu yaparken dikkat edilmesi gerekenleri birkaç maddede belirtmekte fayda var.

  • Tae Bo egzersizlerine başlamadan önce mutlaka ısınma yapmalısınız.
  • Daha önce antrenman deneyiminiz yoksa belirtilen seviyelerde başlamalısınız. Bu konuda eğitmenizin talimatlarına uymalısınız.
  • Bu sporu yaparken çoğu zaman bireyler eğlencesine kapılıp vücutlarını çok fazla zorladıklarının farkında olamıyor. Spor boyunca sürekli olarak eğitmeniniz ile iletişimde olun.
  • Ankara Tae Bo kursu fiyatları konusunda yazımızda belirttiğimiz unsurları göz önünde bulundurun. Böylelikle makul seviyelerde kurs bulmanız mümkün olacaktır.

Ankara Tae Bo Kursu Fiyatları 2022

Tae Bo kurslarına katılım iki türlü olmaktadır. İlki grup dersleridir. Grup derslerinden bir eğitmen, birden fazla katılımcıya eşlik eder ve birlik harika Tae Bo etkinliği geçirilir. Fiyat olarak da daha makul olan bir sistemdir. Ankara Tae Bo kursu fiyatları 2022 senesinde grup olarak tercih edildiğinde en makul seviyede olmaktadır. Ders saatleri ise genel olarak ayda 10 saat olarak belirlenmiştir. Elbette kulüpten kulübe bu saatler değişebilir. Ayrıca 10 saatlik dersin ne kadar sürede tamamlanacağı da tamamen size bağlıdır. Yaptığımız araştırmalar sonucunda bu kursların aylık ortalama fiyatları 1500 ila 1750 TL aralığında değişiyor.

Diğer bir seçenek de özel, yani birebir Tae Bo kursudur. Burada özel ve deneyimli eğitmen ile baş başa bir eğitim süreci geçirirsiniz. Ders süresi de grup eğitimlerinde de olduğu gibi ortalama ayda 10 saattir. Ücretin artmasına göre bu saatler de artabilir. Ankara Tae Bo kursu fiyatları 2022 yılındaki özel ders kısmına gelirsek, grup eğitimlerine oranla biraz daha yüksektir. Bu gayet doğal. Çünkü burada oldukça özel bir süreci satın alıyorsunuz. Eğitmeniniz sizin gelişiminizin her aşamasında birebir olarak ilgileniyor.

Ankara Tae Bo kursu fiyatları 2022 yılında da spor severlerin gündeminde. Özellikle yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşma talebi hayli arttı. Eğer yüksek kardiyolu bir spor arayışı içerisindeyseniz kesinlikle Tae Bo sporunu tavsiye ederiz. Eğitimler sırasında hem eğleniyorsunuz hem de yüksek efor sarf ediyorsunuz. Bu spor ve diğer branşlar hakkında detaylı bilgiye erişmek için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Tae Bo Kursu Ders Fiyatı : 10 ders 1700 TL (süresi size bağlı. Yani bu 10 dersi istediğiniz zaman kullanabiirsiniz. Tabi bu sistem salondan salona değişiklik gösterebilir.)

Tae bo dersleri spor kursları ve spor merkezleri içerisinde uzman Tae bo hocaları ve antrenörleri tarafından verilir. Tae bo dersleri genellikle haftada 3 gün ve her bir ders ise 1 ila 2 saat aralığında olmak üzere uygulanır. Bu süre Tae bo sporunun öğrenilebilmesi için fazlasıyla yeterli olacaktır. Fakat Tae bo hoclarının özellikle dikkat çektikleri bir nokta vardır ki belki de en önemli husus hiç şüphesiz derslere devam zorunluluğudur. Bu konuda oldukça titiz olunması gerektiğini belirten Tae bo hocaları istenilen sonuçları elde edebilmeniz ve hedefinize en kısa sürede ulaşmanın altın anahtarı niteliğinde olduğunu belirtmektedirler.

Tae bo genel olarak dövüş sporu figürleri içerdiği için hazırlık egzersizleri yaparak derslere başlanır. Isınma hareketlerinin ardından hazırlık çalışmalarıyla birlikte ve müzik eşliğinde tae bo derslerine başlanır. Tae bo derslerinde de diğer spor ve egzersiz türlerinde olduğu gibi derslerin sürekliliği oldukça önemlidir. Bu nedenle derslerin birer gün arayla haftada 3 gün yapılması oldukça uygun olmaktadır. Eğer her hangi bir nedenle bir derse katılamazsanız diğer gün katılarak eksiklerinizi tamamlamanız mümkün olur. Böylece derslere sürekli olarak devam etmiş olursunuz.

Spor merkezleri ve spor kurslarında Tae bo dersleri her öğrenci için özel olarak belirlenir. Yani herkesin çalışma seviyesi aynı olmadığı için her sporcu için özel olarak bir çalışma programı hazırlanır ve bir süre boyunca uygulanır. Tae bo dersleri de belirli seviyelerle uygulanır. Giriş seviyesi her öğrenci için tamamlanmasının ardından bir üst seviyeye geçilir ve bu seviyede hemen hemen her öğrencinin seviyesi aynı seviyede olur. Tae bo derslerinde seviyelerin artmasıyla uzman antrenör ya da hocanız tempo artışına gitmeye başlar. Bu şekilde belirli bir tempo artışı yapılır ve çalışmaların yoğunluğu biraz daha artırılır. Tabi bu arada sadece dersin temposu değil müziğin temposu da buna bağlı olarak artar. Bu sayede müzik eşliğinde dersler hem daha keyifli olarak geçer hem de derslerin süresi en az 19 dakikaya kadar artırılabilir. Böylece derslerden alınan keyif ve yarar daha da artırılabilir.