SAVATE ANTRENMANLARI

blog yazısı ekle !

SAVATE ANTRENMANLARI

Antrenmanlar savate derslerinin ilk adımını oluşturmaktadır. Savate derslerine başlamadan önce antrenmanlar ile vücut teknik ve hareketler için hazırlanır ya da ısındırılır. Savate antrenmanları derslerin tamamlayıcısı olarak düşünülebilir. Yani antrenmanlar yapılmadan derslere başlamak sağlık için tehlikeli olmaktadır.




Savate antrenmanlarında güçlü tekmeler için savate ayakkabıları giyinilmelidir. Tekmeler daha sert olarak rakibin etkisini azaltmaktadır. Ayrıca eşofmanlar da bol tercih edilerek hareket imkânı artırılmalıdır. Antrenmanlarda dizlikler, yastıklar, eldivenler ile korunma imkânı ile sakatlanma ve yaralanma tehlikeleri minimum düzeye indirilmektedir. Buna bağlı olarak hareketleri yaralanma ve yaralama korkusu olmadan rahatça yapılmaktadır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Savate dövüş antrenmanlarında mekik çekme, ip atlama, güreş gibi hareketlerin yanı sıra fitness, yoga, gibi gevşeme hareketleri ile vücudun kondisyonu korunur. Dersler için ön hazırlık yapılmış olunur. Antrenmanlar da çok uzun yapılmaması gerekir. Ortalama 40 dakika yeterli olmaktadır.

Antrenmanlarda savate duruşları, saldırı pozisyonları, yumruk ve tekme hareketleri için bir temel oluşturulur. Ayrıca sopa, baston gibi silahların nasıl kullanılacağı hakkında temel düzeyde bilgiler verilir.

Savate antrenmanlarında düzenli olarak yapılması halinde yararlı olacaktır. Sabırlı ve düzenli çalışmalar sonucunda istenilen seviyeye ulaşmak mümkün olacaktır.

savate dövüş kurslarındaki antrenmanlar eğitmenlerin ya da hocaların birebir ilgilenmesi ile yapılan yanlışların veya hataların sporcuların farkına varılması sağlanmış olunur. Hocaların bilgi ve donanımları ile birinci kaynaktan bilgiler alınarak sağlam bir temel de oluşturmak savate dövüş kurslarının avantajları arasındadır.

Antrenmanlardan sonra savatöz/savatör belli bir süre kendini dinlendirerek fazla enerji kayıpları önlenmelidir. Savatöz/savatörler için enerji önemli bir unsurdur. Beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. savate antrenman ya da derslerinde harcanan enerjiyi sağlıklı bir şekilde geri kazanmak gerekir. Bunun için Ankara savate dövüş kurslarındaki diyetisyen kontrollerinde beslenme listeleri ile yardım almaları mümkündür.

Ankara Savate dövüş kurslarında verilen hizmetler ve güler yüzlü personel ve eğitmenler ile standart kursların aksine daha keyifli ve daha sağlıklı uygulamalar ile spor yapmak çok daha kolaydır. Sadece yapmanız gerekn bir savate dövüş kursuna kayıt yaptırmaktır. İster kendiniz için ister çocuklarınız için ya da sevdikleriniz için yapabileceğiniz güzel bir tercih olacaktır.