SAVATE DERSLERİ

blog yazısı ekle !

SAVATE DERSLERİ

Savate hızlı ve sert vuruşlar ile İngiltere'nin boks el stratejilerinin iç içe geçerek oluşan yeni bir spor faaliyetidir. Fransa da oluştuğu bilinmektedir. Önemi ve verimi anlaşıldığından 60'ın üzerinde ülkede uygulanmaktadır. Türkiye de bu ülkeler arasındadır.

Savate dövüş kurslarında çalışmalar uzmanlar veya bilgili – tecrübeli eğitmenler öncülüğünde öğretilmektedir. Ülkemizdeki Ankara savate dövüş kursları bu kriterlere uygun olarak hazırlanmıştır.




Savate dersleri nasıldır, savate dersleri nasıl geçer? Bu yazımızda sorulan sorulara yönelik cevaplar vereceğiz. Savate dersleri ilk öncelikle düşük vuruşlu yumruklar ile küçük çaplı hareketler üzerinde çalışmalar yapılır. Aynı şekilde tekmeler ve ayak hareketleri de daha yumuşak ve düşük dereceli vuruşlar ile gerçekleşir. Bu şekilde sertlik dereceleri düşükten başlayarak aslında hareketlerin çıkış noktası olan bu konular kavranmaya çalışılır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Savate dövüş sporunun farklı kılan savate ayakkabılarının zorunlu olmasıdır. Bu şekilde kickbox gibi dövüş sporundan ayıran ince çizgidir. Dersler sırasında giyinilen esnek kıyafetler hareket kabiliyetini serbestleştirmektedir. Ayrıca sürekli çalışmalar ve yoğun hareketler sonunda sporcular terlediklerinden dolayı kıyafetler aynı zamanda teri emen nitelikte olması gerekir. Vücut tarafından geri emilmesi zararlı olacaktır.

Ara da verdiğimiz ipuçları ile savate dövüş sporuna ilgi duyanların işini biraz daha kolaylaştırmayı amaçladık. Savate dövüş derslerine geri dönecek olursak temel derslerde karşıdaki rakibe karşı boks da duruş yöntemleri, yumruk yöntemleri öğretilmektedir. Alt seviyeli tekmeler öğretir. Sadece yumruk ve tekmelerde serilik ve hızlı olmak ön planda tutulur.

Ankara Savate dövüş kurslarının dersleri gayet sade, şiddet seviyesi çok düşük şekilde gerçekleştirilerek eğlenceli hale dönüştürülmektedir.

Savate derslerinde kendi yeteneklerinizin farkına vararak bu alanda müsabakalar da kullanılacak stratejileri de deneme imkânını elde edebilirsiniz. Görüldüğü gibi derslerin yanı sıra sporcuların yeteneklerini ve kendi vücutlarının, beden güçlerinin farkına varmaları sağlanmış oluyor.

Savate derslerinde hareket ve tekniklerden başka mukavemet, eğitimlerde germe ve stratejiler gibi birçok eğitim ile dersler dolu dolu geçmektedir.

İleri seviyedeki sporcular için savate derslerinde yumruklarla nasıl kaçılması gerektiği, karşı tekmeler hem kendini korumayı hem de savunmayı noktaları da vurgulanmaktadır. Sayaç gibi hareketlerde hızlılık ve serilik aynen korunurken bu seviyede yapılan vuruşların dereceleri daha uzun mesafelidir.