BAYANLAR İÇİN SAVATE

blog yazısı ekle !

BAYANLAR İÇİN SAVATE

Savate dövüş sporunun Fransa'da sokak dövüşleri olarak ortaya çıktığını önceki makalelerimizde belirtmiştik. Savate sanatı ilk oluştuğu toplumda dövüşmek ve savaşmak için tercih edilse de zaman içerisinde bu tercih yerini spor olarak uygulanmasına bırakmıştır.




Savate bir dövüşü ise peki, bayanlar yapabilir mi? Sorusu merak edilenler arasındadır. Bu sorunun cevabı aslında değişen ihtiyaçlara, teknolojik değişimlere ve sporun insanlara faydası öğrenilmesinin altında yatan nedenlere bağlıdır. Bu cümlemizi biraz daha açıklayalım; değişen ihtiyaçlardan kastettiğimiz bayanlar da artık toplum içerisinde aktif olarak yer almaktadır. Savunma sanatlarını artık ihtiyaç olarak canlarının ve mallarının güvenliği için sadece erkekler değil bayanlarda aldıkları dersler, eğitimler sonucunda bu sorununda üstesinden gelmeyi başarmışlardır. Sokakta yürümek bayanların güvenliği için sorun olduğundan dolayı savate derslerinin kazandırdıkları ile artık daha güvenli adımlar ile sokaklar da yürümekteler. Yaşanan kadına şiddet olayları da aynı zamanda kadının kendini savunmasını, zayıf bir canlı olarak görülmekten çıkarmış bu alana yönelenler derin nefes almıştır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Teknolojik değişimler sayesinde bu sert ve soğuk gibi görünen savate dövüş sanatının sadeleştirilerek sade ve temel yapısı ile bayanlara yönelik dersler ve eğitimleri kolaylaştırmıştır. Bu demek değildir ki bayanlar yapamıyor. Sadece bayanların duyguları ve narin yapılarından dolayı dövüş alanına olan becerileri erkeklere göre biraz daha zayıftır. Bu yeteneğin keşfedilip ortaya çıkarılması için zaman ve basit teknikler ile başlanarak ilerlemek mümkündür. Teknolojinin imkânları spor alanında yardımlardan en önemlisidir.

Savunma sanatlarının arasında yer alan savate da sporculara dengeli ve düzenli hareket imkânı sağlayarak hayati fonksiyonların düzenli ve sağlıklı çalışma imkânı ile öne çıkmaktadır. Bayanlar için özellikle zayıflama, forma girme gibi faktörler bu tür sporların tercih edilmesini ön plana çıkarmaktadır.

Bu saydıklarımızın yanı sıra savate dövüş sporu alanında kendini geliştiren bayanlar da mümkündür. her ne kadar sert ve katı gibi görünen savate dövüş sporunda bayanlar da en az erkekler kadar müsabakalardan başarı ile ayrılmışlardır.

Tarzını biraz değiştirip, yeni heyecanlar arayanlar için Ankara savate dövüş spor kurslarındaki derslere katılmanızı tavsiye ederiz.