ÇOCUKLAR İÇİN SAVATE NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN SAVATE NEDEN ÖNEMLİDİR?

Savate dövüş sporu çocuklardan tutunda, gençlerin, orta yaş ve yaşlıların dahi büyük zevkle yaptıkları sporlar arasında yer almaktadır.

Savate dövüş sporları kurslarında dersler yaş gruplarına göre farklı düzeylerde verilmektedir. 7-13 yaş grubuna yönelik çocukların derse katıldıkları ve 14-17 yaş grubuna yönelik verilen dersler olarak ikiye ayrılmıştır. Savate dövüş sporunun dersleri çocuklara yönelik bir program dâhilinde verilmektedir. Yani direk savaş teknikleri yerine önce yaş grubuna uygun temel ve basit hareketler ile çocuklara savate dövüş sporu tanıtılmaktadır. Böylece çocukların savate dövüş sporunu tanımaları ve sevmeleri amaçlanarak çocuğun odak noktası arttırılmaya çalışılır.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Savate dövüş kurslarının aileler tarafından tercihleri monoton olarak dersleri vermek yerine daha eğlenceli müzik ve oyunlar eşliğinde keyifle yapmaları sağlanmaktadır. Ayrıca savate dersleri kadar eğitmenlerin kurdukları diyaloglarda dersin seyrini etkilemektedir.

Çocuklar için savate neden önemlidir? Sorusu genelde ebeveynlerin sıkça sordukları sorular arasındadır. Savate kurslarına küçük yaşta başlayan çocuklar vücut esneklikleri her spora uygun olduğu gibi savate de bir avantaj sağlamaktadır. Bedenin esnek yapısıyla hareketlerin ve tekniklerin yapılması daha kolay olmaktadır.

Savate ülkemizde de geniş kitlelerde yayılmış durumdadır son yıllarda. Özellikle de büyük şehirlerden Ankara, İstanbul gibi şehirlerde bulunan özel kurslarda gerek başarı seviyesi gerekse eğitim kalitesi ile sporculara kapılarını açmıştır.

Savate dövüş kurslarında alınan dersler ile çocukların kariyer hayatında pozitif değer katmaktadır. Yani alınan eğitimlerle ulusal düzeyde ve uluslararası düzeyde yapılan müsabakalarda başarılar elde edilmesi sağlanır.

Savate dövüş sporları çocukların beden gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir. Kasların, kemiklerin ve dokuların uygulanan teknik ve hareketler ile yapı taşlarına katkısı büyüktür.

Fiziksel katkılarının yanı sıra psikolojik ve sosyal katkılarını vurgulamamızda yarar vardır. Psikolojik yönü ile zihnin rahatlama ve gevşeme çalışmaları, egzersizleri ile deşarj olma fırsatını sunar. Bu önemlidir. Çünkü bünye de bulunan fazla enerji aniden dışarı çıkarak çevresindeki insanlara zarar vermesi önlenmektedir. Daha sakin ve mutlu bir birey olarak gelişme sağlar.

Savate dövüş sanatı sorumluluk alma bilinci gelişir. Özgüveni artarak karar vermesi gereken konularda daha olgun ve reel kararları uygular. Ankara'daysanız hiç zaman kaybetmeden bir savate dövüş kursuna başvurmanız yeterli olacaktır.