ÇOCUKLAR İÇİN WUSHU NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN WUSHU NEDEN ÖNEMLİDİR?

Savunma sanatlarının bir bütünü olan wushu çocuklar için önemlidir. Çocuklara yönelik çalışma programları ve dersler oluşturulmaktadır. Çocuklar için 4 ile 7 yaş grubu veya 8 ile 12 yaş grubuna göre çocukları gruplara ayırarak yaşının özellikleri ve yetenekleri doğrultusunda wushu dersleri verilir.




Wushu dersleri yetişkinlerin derslerinden farklı olarak daha hafifletilmiş ve basit hale getirilmiştir. Bunun için Ankara wushu kurslarının bazıları çocuklara yönelik eğitim ve ders vermektedir. Dersler çocukların temelden başlayarak daha esnek ve programlı olmalarını kazandırmaktadır. Wushu küçük yaşlarda başlanması gerekir. Çocukların yetişkinlere esnekliği daha fazladır. Ama bu esneklik ileriki yaşlarda kaybolmaktadır. Bundan dolayı bedensel büyümeye uygun dersler ile bu özellik devam ettirilmeye çalışılır. Bedensel gelişimlerin yanı sıra psikolojik gelişime de katkısı vardır. Şöyle ki, bir problem oluştuğunda nasıl davranılması gerektiğini, hangi yöntemler kullanılacağı, soğukkanlı olmayı ve dayanıklı kalmayı sağlayacak dersler ile psikolojik ve kişilik yönünden çocukları gerçek hayata hazırlamaktadır.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara


Çocukların 6 ile 12 yaş arasında yeteneklerinin belirginleştiği yaş grubudur. Bu yaş aralığında çocukların wushuya yönlendirilmesi başarıyı arttıracaktır. Aynı zamanda kas gücü, dayanıklılık durumları wushu çalışmalarında katlanarak artmaktadır. Çocukların özgüveni de gelişerek hem ilgisi hemde katılımcı bireyler olarak yetişme imkanı doğacaktır. Böylece içe kapanık, kendini toplumdan soyutlamış ve en önemlisi kendi derdini anlatamayan çocuklar yerine dışa dönük kişilikler gelişecektir.

Wushu dersleri çocuklara uygun olarak müzik, dans, eğlenceler, oyunlar, beden eğitimi gibi programlara ağırlık verilerek çocukların ilgisini çekecek nitelikte dersler oluşturulmalıdır. Böylece çocuklar oyunlar, müzikler eşliğinde öğreneceklerdir.

Wushu teknikleri ve hareketleri çocukların disiplini ve kuralları uymayı öğrenmeleri, yetişkin birey olduklarında iş hayatında, eğitim hayatlarında başarının anahtarını kazanacaklardır.

Wushu çocuklara meşguliyet sağladığı için fazla ve kötü enerjilerini boşaltmalarını sağladığından stresi azaltarak depresyon riskini de ortadan kaldırmaktadır. Böylece çocukların duygusal yönden de rahatlamaları, mutlu kişilik kazanmalarını sağlar. Buna bağlı olarak toplumdaki dayanışmayı artırır.

Saydığımız bütün u özellikler birbirine bağlı olarak wushu sporunun çocuklara kazandırdıklarıdır. Ankara wushu kurslarına çocuklarınıza eğitim imkanı sunmanız onlar için mutlu gelecek seçmiş olursunuz.