SAVATE DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

blog yazısı ekle !

SAVATE DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

Savate sporu sadece dövüş ve savaş özelliği düşünülerek ön yargılı kararlar vermek yerine spor özelliği ve savunma özelliği bir bütün olarak değerlendirme yapılması daha doğru olacaktır.

Savate dövüş sporu herkesin tercih edebileceği bir spordur. Çocukların, gençlerin, yetişkinlerin rahatlıkla yapabileceği bir faaliyettir. Her meslekten ve bay - bayanların derslere katılabilir. Yerli halk ya da ülkemizde bulunan turistler gerekli başvuru formlarını doldurmaları halinde hemen derslere başlayabilirler.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Savate dersleri aşamalı olarak savatörler/savatözlere hizmet verilmektedir. Savate dövüş sporunun birinci basamağı serilik ve hızlılık üzerine küçük adımlar şeklindeyken, daha sonraki aşamalar serilik ve hızlılık aynen korunurken küçük adımların yerini büyük adımlar ve ayrıntılı teknikler uygulanmaktadır. Sadece spor olarak tercih edenler ve genelde çocuklar için uygulanan hareketler daha basit ve sade içerikli olarak uygulanır.

Savate sporunu hobi olarak tercih edenler de derslere katılabilir. Çoğu insan her gün yaptıkları faaliyetlerin akış yönünü değiştirmek için hayatlarına yeni renkler katmak isteyebilir. İşte Ankara savate dövüş kurslarını kriterlerinizin arasında olması gereken bir adrestir.

Herhangi ciddi bir sağlık problemi olmayan 65 yaşı ve daha ileri yaşlardaki katılımcılarında savate dövüş derslerine katılmasını önerebiliriz. Yine sert ve zorlu hareketlerin yerini hocaların, eğitmelerin yeteneklere ve yaş kriterlerine göre özel programlar ile eğitimler verilebilir.

Yine hatırlatmamız gerekirse derslerde spora uygun korunma malzemeleri ile yaralanmalar ve sakatlanmalar en düşük düzeye indirilmektedir. Dizlikler, vuruş yastıkları, eldivenler vb. malzemeler güvenliğiniz için mutlaka kuşandırılır.

Ankara savate dövüş kursları ayrıca farklı kültürden insanlara da kapısını açmaktadır. Sadece yerli halk değil ülkemizde bulunan turistlerinde dövüş ve savunma sporlarından yaralanabilir. Bu şekilde kültür kaynaşması da sağlanarak ilişkilerin olumlu yönde gelişmesini sağlar.

Savate dövüş sporu derslerine aileler, akrabalar, arkadaş gruplarının da katılabileceği özel gruplu programlar da hazırlanması mümkündür. Sadece eğitmenler veya hocanıza taleplerinizi bildirmeniz halinde sizlere özel programlar ayarlanacaktır.

Savate dövüş kurslarının sayısı ülkemizde kalite unsurları göz önünde bulundurularak artmaktadır. Böylece dersler ülkemizin yedi bölgesinde verilmektedir. Savate dövüş sporu hakkında yazdığımız makaleler ile tanınması ile katılımcıların doğru bilinçlenmesini amaçladık.