SAVUNMA SANATLARININ YARARLARI NELERDİR?

blog yazısı ekle !

SAVUNMA SANATLARININ YARARLARI NELERDİR?

Savunma sanatları yararları, geçmişten günümüze sürekli olarak inceleme konusu olan ve bu konu üzerinde birçok ünlü ismin de hem uygulamalı hem de torik olarak birçok araştırmaya imza atmıştır. Bu araştırma sonuçlarından da anlaşılacağı gibi savunma sanatları hem fiziksel yararlar sağladığı gibi bunun yanı sıra psikolojik yararlar ve zihinsel olarak insanlara kattığı birçok yarar keşfedilmiştir. Savunma sanatlarının bu güne kadar tespit edilmiş olan yararlarını tek tek inceleyeceğiz.

Ankara'da Savunma Sanatları için nerelere gidebilirsiniz?
Ankara Savunma Sanatları






Savunma sanatlarının bilinen ve bugüne kadar keşfedilmiş fiziksel yararları hiç şüphesiz en çok ta çocukların işine yaramaktadır. Çünkü gelişim evresinde bulunan çocuklar kas dokularının, kemik dokularının ve eklem dokularının geliştiği bir dönemde bulunmaktadırlar. Bu sebeple savunma sanatlarının çocuklara olan yararları oldukça önemlidir. Ayrıca yetişkin erkek ve bayanlarda da kas kütlesi ve kemik kütlesinin artmasına yardımcı olmaktadır. İleri yaşlarda bulunan sporcuların ise daha sağlık bir yaşam sürebilmelerini sağlayacaktır. Ayrıca kalp rahatsızlığı, yüksek ya da alçak tansiyon sorunu, kas ve kemik erimesi gibi hastalıkların da önüne geçmektedir.

Ayrıca savunma sanatlarının insana kattığı belki de en önemli yararlardan biri de hiç şüphesiz psikolojik yararlardır. Ayrıca savunma sanatları zihin gelişimini de olumlu yönde etkilediği yapılan birçok araştırmayla tespit edilmiştir. 7 ila 11 yaş arası çocukların zihin gelişimini çok önemli derecede etkilediği bilinmektedir. Ayrıca çocukların hızlı ve doğru karar verebilme yetisi kazanmalarında da çok büyük rol oynamaktadır. Yetişkinler de ise daha çok stresten dolayı psikolojik rahatsızlıkların önlenmesi ve monoton bir hayatın getirdiği bazı psikolojik rahatsızlıklar ve bunların da sebep olduğu hastalıkların önlenmesinde çok önemli rol oynadığı da tespit edilmiştir.

Yani bu yazımızdan da anlaşılacağı gibi savunma sanatları sadece bir grup öğrencisi için değil savunma sanatları ile ilgilenen her öğrenciye bir şekilde yarar sağlamaktadır. Savunma sanatının sağladığı yararlar herkes için farklılık gösterdiği de bir gerçektir. Çünkü herkesin savunma sanatlarından beklentisi farklıdır ve farklı amaçlar için savunma sanatlarına ilgi duymaktadırlar. Bu sebeple her ne amaçla savunma sanatları dersleri alırsanız alın muhakkak ki savunma sanatlarının size kattığı yararları kısa bir süre içerisinde fark edeceksiniz.