TÜRKİYE’DE SAVUNMA SANATLARI

blog yazısı ekle !

TÜRKİYE’DE SAVUNMA SANATLARI

Türkiye'de savunma sanatı Türk Savunma Sanatı olarak 1990 yılında başlamış olmakla birlikte kurucu isim olarak ta Nihat Yiğit öncülüğünde başlamıştır. Nihat Yiğit savunma sanatları hakkında ki araştırmalar yaparak Türkiye için savunma sanatlarına birçok katkı sağlayacak çalışmalara da imza atmıştır. Öyle ki 1999 yılında savunma sanatları kursları kurulmuş ve dersler verilmeye başlanmıştır. Ülkemizde ki savunma sanatı kurucu ismi olan Nihat Yiğit özellikle Kore savunma sanatları konusunda duayen isim haline gelmiştir. Kısaca usta olduğu Kore savunma sanatlarının isimlerini şöyle sıralayabiliriz; Tea Know, Teakwondo, Japon savunma sanatlarında ise; Kyo Kushin, karate ve Çin savunma sanatlarında ise; Shaolin ve Ashihara Karate gibi savunma sanatlarıyla yıllarca uğraşmış ve bu savunma sanatlarına yıllarını vermiştir.

Ankara'da Savunma Sanatları için nerelere gidebilirsiniz?
Ankara Savunma Sanatları






Özellikle Nihat Yiğit'ten bahsetmemizin sebebi savunma sanatları alanında Türkiye'ye sayısız katkıları bulunan bir isimdir. Hatta savunma sanatları ustalarından en kıdemlisi Nihat Yiğit hocamızdır. Hocaların hocası olarak ta bilinir. Nihat Yiğit yukarıda bahsettiğimiz savunma sanatları alanında çeşitli müsabakalara katılmış ve katılmış olduğu müsabakalarda da çok önemli dereceler almıştır. Savunma sanatları konusunda da araştırma yaptığı ülke sayısı on altıyı bulmuştur. Yani Türk Savunma Sanatına en çok katkıda bulunan bir isimdir. Şuan günümüzde savunma sanatları konusunda birçok ülkenin önünde olmamız hatta dünya müsabakalarında bile çok önemli başarılara imza atmamız nitekim hiç şüphesiz Nihat Yiğit hocamızın yaptığı çalışmalar ve yetiştirdiği savunma sanatları hocaları sayesinde olmuştur.

Türk tarihine bakıldığı zaman Orta Asya'dan gelmiş olmamız ve tarihimizin neredeyse tamamı savaş üzerine geçmiş olan bir millet olmamız sebebiyle savaş ve savunma alanlarına oldukça eğilimli bir millet olduğumuz ortaya çıkmaktadır. Yani aslında bu savunma sanatı içerisinde yer alan birçok sporu binlerce yıl öncesinden atalarımızın da yaptığı bir gerçektir. Fakat şimdilerde ise bir savaş ya da savunma olarak değil, daha çok spor amaçlı yapmaktayız. İşte Nihat Yiğit kendo ve aikido savunma sanatlarının tarihimizde ki yerini de araştırmıştır. Günümüzde uygulanabilir olması içinse gerekli sadeleştirmeler ve düzeltmeler yaparak Türk Savunma Sanatları olarak uygulamış ve çok büyük başarılara da imza atmıştır.