TAİ CHİ NEDİR?

blog yazısı ekle !

TAİ CHİ NEDİR?

Bu soruyu cevaplamanın birçok yolu vardır. Tai chi çin'de geliştirilmiş ve etkili bir dövüş sanatıdır. Ve Tai Chi son yumruk olarak tanımlanır. Fakat günümüzde batıda ve çinde tai chi savaş sporu olmaktan çok egzersiz olarak kullanılır.

Kendine has özellikleri genel anlamda savunma üzerine geliştirilmiştir ve öncüleri Wu, Chen, Yang, Hao gibi isimlerdir. Aynı zamanda bu kişiler popüler stillere isim olarak geçmiştirler.




Her bir stilin belirleyici koreografik hareketleri vardır ve bunlar form olarak isimlendirilirler. Kısa formlar birkaç dakika sürerken, uzun formlar bir saate kadar sürebilir. Bununla birlikte her bir stilin varyasyonları bulunmaktadır. 200 milyondan fazla kişi günlük olarak tai chiyi uygulamaktadır. Çin'de tai chi ulusal sağlık egzersizi olarak yer edinmektedir. Günümüzde ise batıdaki çoğu insan tai chinin yararlarını görmektedirler: stresi azaltır, sağlığınızı iyileştirir ve bağışıklık sisteminizi geliştirir.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara


Tai chinin yararlarını elde etmek için dövüş sanatları konusunda uzman olmanız gerekmemektedir. Aynı zamanda da klasik olarak fit, atletik ya da zeki olmanız da gerekmemektedir.

Tai chinin diğer egzersiz türlerinden veya sistemlerinden farklı olarak herkesin yapmasına uygun tekniklere sahiptir. Bu durumda tekerlekli sandalyede olmanız bile önem taşımamaktadır. Bu sporu yapmanız her şekilde mümkün olacaktır. İster şişman ister zayıf olun ya da ameliyattan yeni çıkmış, sağlıklı, orta yaşlı ve hatta çok yaşlı olun tai chi yapmanız mümkündür.

Çinde ilginç olan durum şudur ki tai chi yapan kişilerin büyük çoğunluğu 50 ile 80 yaş arasındadır. Ve bu yaşlarda yaşlanmanın etkilerini yok saymak da mümkün değildir. Buna rağmen sizin fiziksel ve entelektüel kapasitenizi kullanmanız tai chi sayesinde mümkün olacaktır.

Aynı zamanda yarışa hazırlanan atletler tai chi sayesinde yaralarından hızla kurtulabilmekteler. Tai chi sayesinde hayatın artan sorumluluklarının üstesinden gelmeyi, stresi azaltmayı ve iş hayatındaki etkileri azaltmayı sağlar.

Tai chi antik dünya bilgeliği ile ilgili önemli parçaları içerir ve bu nedenle de sizin hayata daha olumlu bakmanızı sağlar.

Tüm qigong (ya da chi gung, chi kung) programları gibi, tai chi de fiziksel olarak sizin daha iyi olmanızı sağlar.

Her egzersiz gibi kas sisteminize etki eder. Tai chi tüm vücuda enerji verir ve sizin daha iyi hissetmenize olanak tanır.

Sıklıkla ilk kez tai chi öğrendiğinizde çok fazla zaman harcamanız gerekecektir. Belki günler, haftalar ya da aylarca hareketleri öğrenmek için zaman harcamanız gerekecektir. Çoğu zamanda da tai chiyi hissetmek konusunda da yetkinlik kazanmanız mümkün olacaktır.

Aynı zamanda kendinizin iç sesini duymanızı da sağlayacaksınız. Tai chi sizin için bir meditasyon biçimi de olacaktır. Tai chi sayesinde ruhsal olarak da kendinizi hafiflemiş hissedeceksiniz. Bu tutum tamamen Taocu bir yaklaşım olarak geçer ve tamamen ruhu odak noktası olarak kabul eder.

Tai chi bu noktada tamamen ruhsal bir egzersiz biçimi olarak kabul edilir. Çoğu insan tai chinin sağlık yararlarına odaklanır