TAE BO’NUN YARARLARI NELERDİR?

blog yazısı ekle !

TAE BO’NUN YARARLARI NELERDİR?

Tae bo, fitness eğitmenliği yapan eski dövüş sanatçılarından Billy Blanks tarafından geliştirilmiştir. Son zamanlarda dünya üzerindeki en popüler alıştırmalarından biridir. Dövüş sanatları, boks ve dansın karışımından oluşan egzersizler içerir.


Tae bo, güzel bir Kardiyovasküler egzersiz sunmanın yanı sıra kuvvet çalışmaları da içerir. Bu tür alıştırmaların kilo kaybını ve buna ilaveten zamanla vücudun fit bir şekle girmesini sağladığı araştırmalarla kanıtlanmıştır. Tae bo egzersizlerinin, bir sürü yararı vardır. En çok merak edilen faydalarından biri kilo kaybıdır. Tae bo yüksek enerjili egzersizler içerdiği için vücudun çok fazla kalori yakmasını sağlar. 60 dakikalık yoğun tae bo egzersizleri sonucunda ortalama bir insan vücudu hemen hemen 800 kalori yakar. Üstelik bunun yanı sıra edinilen düzenli beslenme alışkanlığı, istenmeyen fazla kiloların verilmesini sağlayacaktır.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Tae bo'nun isminin kaynağı, tekme ve alt vücutla yapılan hareketleri temsilen Korece ayak/bacak anlamına gelen "tae" ile üst vücutla yapılan vuruş ve savunma hareketlerini temsilen de boksun kısaltması olarak "bo" kelimesidir. Billy Blanks, tae bo'nun vücudun sadece üst (kol, omuz, göğüs) kısımlarını veya alt (baldır, uyluk) kısımlarını değil, ayrıca merkezdeki kasları (karın ve yan karın kasları, sırt kasları) da çalıştırdığını belirtir. Böylece, tae bo egzersizleri yapılarak vücudun sadece bir bölümündeki kaslara odaklanmış olunmaz, tae bo bölgesel bir antrenman türü değildir. Ek olarak Billy Blanks'a göre tae bo egzersizlerinin başka bir amacı da kasları gündelik hayatımızda yaptığımız hareketler için güçlendirmektir.

Kardiyovasküler egzersizler, tae bo'nun tercih edilmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Kardiyovasküler egzersizler kalp sağlını korur ve güçlendirir, kasların kuvvetlenmesi sonucunda metabolizmayı hızlandırır, hormon salınımının dengede tutulmasına yardımcı olur. Tae bo antrenmanlarında yapılan yoğun hareketler sonucunda vücuttaki kas kütlesi artar, bununla birlikte kaslara esneklik sağlar, kaslara güç kazandırır. Diğer taraftan Tae bo alıştırmaları sırasında kullanılan tekme ve yumruk hareketleri, savunma sporlarıyla bazı ortak hareketleri barındırdığı için temel savunma metotlarını kavratır. Buna rağmen tae bo bir savunma sporu değildir. Tae bo'nun bir diğer avantajı ise, evde tek başına yapılabilecek bir antrenman türü olmasıdır. Piyasada bir sürü tae bo antrenman dvdleri vardır. Video ile çalışırken fazla bir ekipmana ihtiyaç yoktur ve videoların maliyeti düşüktür. Videolarda, egzersiz hareketleri adım adım anlatılarak ilerlemektedir ve hareketlerin takibi kolaydır.