TÜRKİYE’DE WUSHU

blog yazısı ekle !

TÜRKİYE’DE WUSHU

Türkiye de açılan wushu kurslarında uluslararası müsabakalarda yetenekli ve başarılı sporcular yetiştirilmektedir. Yetiştirilen sporcular dünyada ülkemizi önemli ülkeler arasına sokmayı başardılar.

Ülkemizde wushu kurslarında yetiştirilen sertifikalı sporcular yumuşak, görselliği, estetikliği ile dünya üzerinde 100'ün üzerinde ülkede uygulanan, Çin'de oluşan wushuyu popüler sporlar arasına yükseltmeyi amaçlamaktadır.



Son yıllarda yapılan araştırmalar göre wushunun Türkiye'de wushu tanınma isteği doğduğunu ve meraklı sayısı giderek arttığı gözlemlenmiştir.

Wushunun yararları arasında bahsettiğimiz gibi kişinin bedenini, ruhunu, iç dünyasını, beynini geliştirerek faydalı spor dallarından bir tanesidir. Özellikle de çağımızın tanındıkça faydaları da öğrenilen sporlardan wushu.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara


Türkiye müsabaka sonuçlarına göre Avrupa da ilk iki, dünya sıralamasında ise ilk beş başarılı ülke arasında yerini bulmuştur. Gelecekte de yapılacak olan müsabakalarda ilk sırada yer almak ilk amaçlar arasındadır. Gerek hocalar gerek sporcular gerekse halkın destek ve çabaları ile bu amacı gerçekleştirmek hiç de zor olmasa gerek.

Ülkemizde wushu ilk önce kung fu adıyla yapılmış (1970) daha sonra modern wushu uygulanmıştır dünyada uygulanan tekniklere ve isimlere göre. 1990 yılların sonunda federasyon kurulmuştur ve yine aynı yıllarda dünya şampiyonasında ikinciliği kazanmıştır ülkemiz. Yakın zamanlarda 2004 yılında Moskova'daki müsabaka da taolu dalında 9 madalyayı hak eden sporcularımız ve ülkemize Avrupa üçüncülüğünü getirmiştir. 2005 yılında yine düzenlenen müsabakada ülkemiz 3 bronz madalya, 2006 yılında 3 bronz madalya, aynı yılın Avrupa şampiyonasında 4 altın 1 gümüş 3 bronz madalya kazanılmıştır. Ve nihayet 2007 yılında hüseyin dündar beklenen ilk şampiyonluğu ülkemize elde ettiği başarı sonucu sunmuştur.

Bu başarı ilk olmasına rağmen devamı sonraki yıllarda geleceğine inanarak çalışmalarını sürdürmektedir sporcularımız. Yurdun her bölgesinde wushu sporu çalışılmaktadır ve başarı sayısı katlanarak arttırılmaktadır.

Başarılar sonucu ile sporcuların kendine güveni yerine gelmekte ve halkımıza örnek davranışlar oluşturmaktadır. Küçük yaşlardan başlayarak her yaşa hitap eden wushu sporu yayılarak hızla tanınmaktadır. Wushunun tanınmasında teknolojinin ve farklı ülkelerde düzenlenen müsabakaların başarısı da vardır. Böylece hem öğrenip hem kendini geliştirmek sporcular ve antrenörler açısından avantajdır.