BOKSUN YARARLARI NELERDİR?
ANKARA BOKS
Her spor insanlara muhakkak bir şeyler katar. Yani her spor insanlara faydalı bir şeyler kattığı muhtemeldir. Bu faydalar aslına bakılırsa her sporda farklılıklar gösterse bile hepsi ayrı bir yarar katar. Önemli olan en fazla yararı sağlayan sporları yapabilmektir. Mesela boks sporu oldukça yararları olan ve herkes tarafından da bilinen bir sordur. Boks sporuyla ilgilenen kişiler daha geç yaşlanır, daha sağlıklı olur ve daha birçok faydaları bilinmektedir. Boks sporunun faydalarını ve bize kattığı kazanımları sizler için araştırdık. Öncelikle boks sporunun bize kazandırdığı fiziksel psikolojik yararlarından bahsetmemiz daha uygun olacaktır.


2013 WAKO Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu 2 kez
2014 TAEKWONO Turkish Open 5.
2007 TAEKWONDO Türkiye 3.
2008 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2010 Kick Boks Türkiye 3.
2011 Kick Boks Türkiye 3.
2012 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2013 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2014 Kick Boks Türkiye 3.
2015 Kick Boks Türkiye 3.
2016 Kick Boks Türkiye 2.
2017 Üniversiteler Kick Boks Türkiye 3.
13 kez Kick Boks Ankara Bölge Şampiyonu
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 2.
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 3.
4 kez Taekwondo Ankara Bölge Şampiyonu
3 kez Taekwondo Ankara Bölge 2.
5 kez Taekwondo Ankara Bölge 3.
Kick boks tekme, yumruk, diz ve cilinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşmuş bir dövüş sanatı sporudur. Bu 4 tekniğin bir araya gelmesiyle kick boks elektik yani seçmeci bir spor branşı olarak karşımıza çıkar.
Kick Boksa Başlama Yaşı Kaçtır?
Kick boks branşında profesyonel (lisanslı) sporcu olabilmek için 13 yaşından başlayıp 39 yaşa kadar devam edebilirsiniz. Egzersiz olarak kick boksa başlama yaşı ise yoktur. Kick boksu egzersiz, sağlıklı yaşam ve savunma sporu olarak her yaşta tercih edebilirsiniz.
Ankara'da kick boks eğitmeni arıyorsanız her yaş grubuna profesyonel hizmet vermekteyiz.
Kick Boks Sporuna Başlarken neler yapmalıyız?
-Öncelikle rahat egzersiz kıyafetleri tercih etmelisiniz. Yan taraflarında düğme ve fermuarlı kıyafetler uygun değildir.
-Spordan önce çok aç ya da çok tok olmamaya özen gösterin. Eğer egzersize çok aç karınla başlarsanız bu durum kick boks yaparken kan şekerinizin düşmesine neden olacaktır. Eğer çok tok olursanız bu durumda mideniz yorulacak ve kusmanıza bile neden olabilecektir. İdeal egzersize başlamadan 2-3 saat önce özellikle kaliteli karbonitratlar tercih edebilirsiniz.
-Güvenli ekipman kullanmanız sakatlanma riskinizi minimuma indirecektir. Bu tüm spor branşları için önemlidir. Tüm ekipmanların tam ve eksiksiz antrenmandan önce olması önemlidir.
-Alışma süresi için kendinize mutlaka zaman tanıyın. Uzun süre farklı spor dalları ile ulaşmış olsanız bile kick boks sonrasında hafif ağrılarınızın olması çok normaldir.
-Antrenman sonrası ağrıyan yerlerinizi esnetme yapmanız ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
-Kick boksu hayatınıza katmak için aceleci olmayın. Yaptığınız her hareket kas gücünüzü daha da arttıracaktır. Kendinize bu konuda zaman tanıyın.
-Haftada en az 3 gün egzersiz için zaman ayırmaya çalışın. Kick boks yapmadığınız diğer günlerde ise hayat disiplininizi sürdürün. Beslenme, uyku alışkanlığınız ve hareket sürenizi haftanın kalan günlerine yayın.
devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara








Sağlıklı yaşam, sağlıklı spor için sürekli yenilikler ve araştırmalar yaparak hizmet kalitesini en yüksek seviyeye taşıyoruz. Aileler çocuklarını çocuk kulübüne getirip onlar spor yaparken çocukların da eğlenerek veya ödevlerini yaparak ebeveynlerini bekleyebilirler. Spor sonrası Teras Cafe'de dinlenmek, kısacası yaşam seviyenizi yükseltmek için gerekli hizmeti vermeye hazırız.devamını oku... Adres: Tepebaşı Mahallesi Çiğ Sokak No: 62 Keçiören-Ankara


Boks sporu yapan ve antrenmanlarına düzenli olarak katılan kişilerde fiziksel olarak kas kütlesi artar, kemik kütlesi artar, eklemler kuvvetlenir. Bu da boks derslerinin aralıklı olarak devam etmesiyle mümkün olur. Kısa bir süre içerisinde vücut direnciniz artar, kemikleriniz daha da güçlenir ve gerçekten kısa bir süre içerisinde eskiye nazaran çok daha kuvvetli bir sporcu olursunuz. Psikolojik etkileri ise her dövüş ve savaş sporlarında olduğu gibi taktik ve strateji geliştirilmesiyle sayısal zekâyı geliştirdiği belirlenmiştir. Boks sporcularının olaylara yaklaşımında da farklılıklar dikkatleri çekmektedir. Ya da herhangi bir durumda karar verme yeteneğinizi çok kısa sürelerde analiz etmenize yardımcı olacaktır. Belki de en önemlilerinden biri de boks sporunu seçerken kendini savunmak olduğu için size kendinizi en iyi şekilde savunma yeteneği kazandıracaktır.
Boksun sporculara kattığı faydalar sade bu saydıklarımızla da sınırlı değildir. Boks yapan kişinin aerobik kapasitesi artar. Kendini savunma becerisi kazandırır. Karşı atak tekniklerinin öğrenilmesini sağar. Boks yapan kişi yüksek tempoda çalıştığı için yüksek efor sarf eder bu da kilo vermesine yardımcı olur. İç organların gelişimini sağlayarak gerek hastalıklara yakalanma oranını düşürür gerek ise de fiziksel hastalıkların (fıtık gibi) oluşmasına engel olur. Zamanla vücut sarkmasına engel olur, vücudu sıkılaştırır. Hızlı ve çevik olmayı sağlar. Olaylar karşısında kısa sürede tepki vermeyi sağlar. Boks yapmak özellikle kemik gelişimini sağlar. Bu ve daha sayamadığımız birçok yararı vardır. Ama özellikle boks sporunun tehlikeli olduğunu düşünenler için belirtelim ki boks tehlikeli bir spor değildir. Tek sorun uzman antrenörler tarafından yapılan derslere katılmamanızdır. Özellikle dikkat etmeniz gereken bir konudur.
